Суд прийняв рішення на користь Кабміну і розблокував конкурс на посаду голови митниці / фото УНІАН

Шостий апеляційний адміністративний суд розглянув скаргу Кабінету міністрів України і постановив поновити дію урядового розпорядження про проведення конкурсу на посаду глави Державної митної служби.

Читайте такожКабмін призначив Верланова головою податкової служби

Як повідомляється на сайті Міністерства фінансів, суд ухвалив рішення на користь уряду, оскільки позивач не довів наявності підстав для зупинки конкурсу.

Відео дня

У Мінфіні нагадали, що на кінцевому етапі конкурсу розглядаються три кандидати - проректор Університету митної справи та фінансів Євген Гармаш, перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов та керівник громадської організації "Центр розвитку цифрової економіки" Андрій Саварець.

Зазначається, що за результатами останнього етапу конкурсна комісія визначить кандидата, якого буде рекомендувати уряду для призначення на посаду керівника митної служби.

Також повідомляється, що результати конкурсу мають бути опубліковані не пізніше 45 календарних днів з дня отримання інформації про його проведення, при цьому станом на 17 квітня, або дата рішення суду про припинення конкурсу, минуло 28 днів з дати такого оголошення.

Довідка УНІАН. У грудні 2018 року Кабінет міністрів прийняв рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом поділу її на державні податкову і митну служби.

За підсумками конкурсного відбору глави податкової служби Кабмін 8 травня призначив її керівником Сергія Верланова, який раніше обіймав посаду заступника міністра фінансів України, а 17 травня новостворена служба отримала держреєстрацію.

Водночас конкурс на посаду голови митної служби з середини квітня був заблокований рішенням Окружного адміністративного суду Києва за позовом народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенко" Андрія Антонищака.