Ілюстрація REUTERS

У Росії продовжується стрімке падіння національної валюти.

Читайте такожЕксперт розповів про причини та наслідки різкого обвалу на нафтовому ринку

Про це повідомляє ТСН.ua з посиланням дані Московської біржі.

Відео дня

Зокрема, станом на 10 ранку курс долара зріс на 0,6% - до 76 рублів, євро підріс на 0,46% - до 82,36 рубля.

Згідно з даними біржі, російська валюта не припиняє дешевшати.

На думку експертів, обвалення рубля пов’язане з падінням цін на нафту.

"Зниження нафти, найімовірніше, триватиме, що призведе до ще одного витка девальвації рубля. На цьому тлі, а також беручи до уваги темпи обвалу ринку вуглеводнів, пара долар / рубль ще до кінця поточного місяця може знову перевищити позначку 80", - наголосив керівник аналітичного департаменту AMarkets Артем Дєєв.

Як повідомляв УНІАН, 6 березня Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) не змогла подовжити угоду зі скорочення видобутку нафти через демарш Росії. Після цього ціни на нафту рекордно впали, що спричинило обвал рубля. Також це вплинуло на світові ринки, де одразу ж почався масштабний обвал.

12 квітня члени організації найбільших експортерів нафти ОПЕК+, куди входить Саудівська Аравія, все ж домовилися з Росією про зниження видобутку на 9,7 мільйона ​​барелів на день.

Ключовою перешкодою для досягнення фінальної угоди була позиція Мексики, яка не хотіла брати на себе пропорційно такі самі зобов'язання, як і 22 інші нафтовидобувні країни.

Під час торгів 20 квітня американська нафта WTI різко дешевшала і її вартість спочатку впала до одного долара, потім - до нуля, далі - ціна стала від'ємною, потім здорожчала до 22-35 центів за барель. Після того на лондонській біржі ICE стався різкий обвал вартості на понад 300% і ціна стала мінус 40 доларів за барель.