Оператор «Київстар» став лідером по швидкості мобільного інтернету в Україні – дослідження

Один з найбільших вітчизняних операторів мобільного зв'язку «Київстар» став лідером по швидкості мобільного інтернету в мережах 2G, 3G і 4G в Україні.

Про це свідчать результати дослідження французької компанії nPerf, що спеціалізується на вимірюванні швидкості і якості інтернету, проведеного в період з 1 липня 2018 року по 30 червня 2019 року.

«За останні два півріччя «Київстар» продемонстрував найвищу швидкість інтернет-з'єднання в мобільних мережах в Україні... При швидкості завантаження 22 Мбіт/с і швидкості передачі даних 13 Мбіт/с у «Київстару» немає конкурентів», - повідомляється в результатах дослідження, опублікованих на сайті компанії nPerf, згідно з яким «Київстар» також досяг найкращого результату за кількістю успішних тестів інтернет-мережі та якості відео-стрімінг.

Відео дня

Згідно з повідомленням, експерти провели понад 23 тис. тестів роботи українських мобільних мереж, в ході яких досліджували швидкість передачі і прийому даних, завантаження веб-сторінок, стабільність роботи мобільного інтернету і т. д.

За результатами всіх проведених тестів, оператор «Київстар» отримав найвищу кількість балів - 56,6 тис. Слідом розташувалися оператори lifecell – 47,7 тис., і Vodafone – 42,3 тис.

Як раніше повідомляла прес-служба оператора «Київстар», за перші шість місяців 2019 року компанія інвестувала в розвиток мережі, включаючи 4G, понад 2 млрд грн.

У другому кварталі кількість абонентів «Київстар», які використовують мобільний інтернет, зросла на 16,2%, а середнє використання дата-трафіку на одного абонента збільшилась у порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 84,7%.

Як повідомляв УНІАН, за результатами досліджень, проведених компанією Ookla, в 2018 році «Київстар» також був названий компанією з найвищою швидкістю мобільного інтернету серед конкурентів на українському ринку.

"Київстар" – український оператор телекомунікацій, який надає послуги зв'язку і передачі даних на основі широкого спектру мобільних і фіксованих технологій, у тому числі 4G. Послугами оператора користуються понад 26,4 млн абонентів.

Акціонери "Київстару" – міжнародна група VEON Ltd, офіс в Нідерландах. Акції Групи перебувають у вільному обігу на фондовій біржі NASDAQ, Нью-Йорк і Euronext, Амстердам.

nPerf – французька компанія, що вимірювала якість підключення і тестуюча швидкість мобільного та фіксованого інтернету. Мережа компанії складається з понад 350 серверів по всьому світу, загальна пропускна здатність яких перевищує 1 Тб/с.