Ілюстрація REUTERS

Організація Euro NCAP провела чергову серію краш-тестів нових автомобілів, в рамках якої була перевірена пасивна безпека кросоверів DS 3 Crossback і Mercedes-Benz GLE, хетчбеків Kia Ceed і Skoda Scala, а також компактвена Mercedes-Benz B-Class і електромобіля Tesla Model 3.

Читайте такожTesla встановила новий рекорд поставок електрокарів

Про це повідомляє офіційний сайт Euro NCAP, пише kommersant.

Відео дня

DS 3 Crossback в стандартному варіанті за захист водія і дорослих пасажирів набрав 87%. За захист дітей-пасажирів машина отримала 86%. Захист пішоходів кросовера оцінили на 54%, за системи активної безпеки виставили оцінку в 63% і загальний підсумок — чотири зірки рейтингу. Модель з опціональним пакетом безпеки покращила всі показники (96%; 86%; 64% і 76% відповідно), отримавши п'ять зірок.

Mercedes-Benz GLE отримав за захист водія і дорослих пасажирів 91%, за захист дітей-пасажирів — 90%, за захист пішоходів — 78%, за системи активної безпеки — 78%.

Kia Ceed в базовій версії у випробуваннях набрала 88% за захист водія і дорослих пасажирів, за захист дітей-пасажирів — 85%, за захист пішоходів — 52%, за системи активної безпеки — 68% і отримала чотири зірки. Хетчбек з опціональним пакетом безпеки покращив майже всі показники (88%; 85%; 68% і 73% відповідно), отримавши п'ять зірок.

Skoda Scala отримала 97% за захист водія і дорослих пасажирів, безпека дітей-пасажирів оцінена в 87%, захист пішоходів — 81%, ефективність систем активної безпеки — 76%.

Mercedes-Benz B-Class набрав за захист водія і дорослих пасажирів 96%, за захист дітей-пасажирів — 90%, за захист пішоходів — 78%, за системи активної безпеки — 75%.

Tesla Model 3 отримала за захист водія і дорослих пасажирів 96%, за захист дітей-пасажирів — 86%, за захист пішоходів — 74%, за системи активної безпеки — 94%. Електромобіль став новим рекордсменом рейтингу ефективності систем активної безпеки.

Всі протестовані Euro NCAP моделі, за винятком базових варіантів DS 3 Crossback і Kia Ceed, отримали найвищий п'ятизірковий рейтинг пасивної безпеки.