Порошенко опинився на другому місці / фото УНІАН

Шоумен Володимир Зеленський лідирує у президентському рейтингу.

Про це свідчать результати опитування, спільно проведеного Центром соціальних та маркетингових досліджень «Социс», Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) та Центром Разумкова. Дані оприлюднені на сайті «Социс».

За даними опитування, найбільшу підтримку населення серед тих, хто візьме участь у голосуванні та визначився зі своїм вибором, отримав би Зеленський (23%).

Відео дня

Друге місце посідає нинішній президент Петро Порошенко, якого готові підтримали 16,4% респондентів.

За лідера «Батьківщини» Юлію Тимошенко готові віддати свої голоси 15,7% опитаних.

Разом з тим, як показало дослідження, на даний час близько 23% виборців ще не знають, за кого проголосують.

На четвертому місці у президентському рейтингу - співголова партії «Опозиційна платформа - За життя», народний депутат Юрiй Бойко, якого готові підтримати 9,3% опитаних.

Читайте такожЗМІ назвали головного суперника Порошенка на виборах 2019: не Тимошенко

Далі йдуть голова партії «Громадянська позиція» Анатолiй Гриценко (8,1%), лідер Радикальної партії Олег Ляшко (6,7%), кандидата у президенти від партії "Українське об'єднання патріотів – УКРОП", народний депутат Олександр Шевченко (3,5%), голова партії «Об’єднання «Самопоміч», мер Львова Андрiй Садовий (3,4%).

Народний депутат, кандидат від партії «Наші» Євген Мураєв набрав би 2,7% голосів виборців, кандидат від партії "Опозиційний блок - Партія миру та розвитку", народний депутат Олександр Вiлкул - 2,4%, самовисуванець Iгор Смешко - 2,2%, кандидат у президенти від ВО «Свобода» Руслан Кошулинський - 1,3%.

Всі інші кандидати набрали б менш як 1% голосів.

Респондентам також пропонували зробити свої прогнози щодо того, хто стане наступним президентом України, незалежно вiд того, за кого вони збираються голосувати.

Так, найбільш імовірним переможцем на президентських виборах опитувані вважають Порошенка – 20,5%.

Перемогу Тимошенко прогнозують 19,9% респондентів, Зеленського –10,8%.

Значна частина опитаних (36,4%) не змогли відповісти на це запитання.

Соціологічне дослідження проводилось з 16 по 29 січня 2019 року. Вибірка - 11 тис. респондентів в усіх областях України (без урахування населення АР Крим та окупованих територій Донецької і Луганської областей). Вибірка репрезентативна для населення України віком від 18 років за такими показниками як стать, вік, тип поселення та область проживання. Статистична похибка +/- 0,9%. Респондентів опитували методом особистого формалізованого інтерв’ю за місцями проживання.

socis.kiev.ua

Нагадаємо, за даними групи "Рейтинг", Володимир Зеленський із незначною перевагою вийшов у лідери президентської гонки, обігнавши очільницю партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко.