Ілюстрація / REUTERS

В Росії заявили, що "продовжать відстоювати на всіх рівнях право своїх спостерігачів бути присутніми на виборах президента України".

Про це 12 лютого заявив заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін, передає ТАСС.

Читайте такожРосія не надсилатиме своїх спостерігачів на українські вибори, бо боїться за них

Відео дня

"Ми продовжуємо наполягати на правоті своєї позиції, на праві спостерігачів бути присутніми на виборах в Україні. Будемо продовжувати це робити на всіх рівнях", - сказав він.

Нагадаємо, у четвер, 7 лютого, Верховна Рада заборонила громадянам Росії бути офіційними спостерігачами на виборах президента України, народних депутатів України та місцевих виборах. Своєю чергою Європейська комісія не зраділа рішенню.

Раніше Центральна виборча комісія РФ направила до російського МЗС список можливих учасників місії спостерігачів ОБСЄ на виборах президента України. А глава МЗС РФ Сергій Лавров стверджував, що Москва отримала запрошення на українські вибори.

Своєю чергою очільник МЗС України Павло Клімкін заявив, що його відомство не буде реєструвати офіційних спостерігачів від РФ на українських президентських виборах і сподівається на таке ж рішення від Центральної виборчої комісії.