Експерти не радять пригощати собак морозивом, а потім доїдати за ними / REUTERS

У Великій Британії стало вірусним відео, на якому власниця такси дає своєму псу полизати морозиво, а потім без проблем сама береться його їсти. Багато людей визнали, що теж так роблять. Мовляв, собаки лижуть обличчя своїх власників. І ділити з ними їжу нічим не гірше. Однак, експерти не радять цього робити, пише The Guardian.

Частково проблема в тому, що собаки не проти поласувати будь-якими фекаліями, які тільки знаходять в парку.

Читайте такожНезадоволений пес виліз із ванни і став мемом (фотожаби)

Відео дня

«У слині собак таким чином опиняється велика кількість різних бактерій», - пояснили в організації Battersea Dogs & Cats Home, додавши, що, зрештою, кожен власник пса сам повинен для себе вирішити, чи їсти з твариною один смаколик на двох. Однак, доїдання за твариною може закінчитися проблемами у системі травлення.

Читайте такожРобив масаж серця: цуценя спробувало врятувати поліцейського і стало зіркою мережі (відео)

У свою чергу, Асоціація ветеринарів Великої Британії строго не радить їсти одну і ту ж їжу з домашніми тваринами через «шкоду для здоров’я як тварини, так і людини». Та навіть якщо відкинути шкоду для людей, експерти Battersea Dogs & Cats Home вважають, що годувати собак морозивом, як на вірусному відео, взагалі погана ідея. Оскільки цукор для них шкідливий і може призвести до ожиріння. Достатньо собаці кілька разів полизати морозиво, щоб її організм отримав таку ж шкоду, як людина від кількох чізбургерів.