Несподівано фатальним фактором виявилися про переживання втрати близької людини / фото hi-news.ru

Фахівці з американського Університету Райс назвали причину передчасної смерті. Цей синдром щороку забирає багато життів по всьому світу. При цьому чітких методів порятунку людини в подібній кризовій ситуації не існує.

Згідно з даними вчених, основна причина полягає у втраті когось із подружжя, найчастіше саме вдівці та вдови становлять найбільший відсоток у статистиці передчасних смертей, повідомляє MedikForum.

Депресія та меланхолія, пригнічений психологічний стан призводять до змін по всьому організму. У результаті падає опірність до різних вірусів, організм буквально «атакують» різного роду захворювання.

Відео дня

Читайте такожНадлишок сну збільшує ризик смерті – дослідження

Згідно з даними вчених, під час вивчення причин смерті були обстежені 99 осіб, чиї близькі померли в середньому за три місяці до досліджень.

Всі результати були стратифіковані за фізичним та психологічним станах. Аналіз крові показав наявність у людей з важким ментальним станом великої кількості запальних процесів. При цьому в аналізах людей, які менш трагічно переживають втрату супутника життя або близької людини, цей відсоток значно нижчий.

Статистика захворювань підтверджує висновки медиків, що саме у вдівців та вдів спостерігається підвищення відсотка хвороб, пов'язаних із серцево-судинною системою. Результати дослідження стануть основою для розробки методів надання допомоги людям, що впали в депресію після смерті рідних та близьких.

Раніше вчені американського Інституту Солка знайшли спосіб передбачити смерть людини шляхом визначення біологічного віку, який може не збігатися з хронологічним.