REUTERS

В Алмати 19 березня закрили на "внутрішній карантин" три багатоквартирних будинки, розташованих поруч в старому центрі міста.

Як повідомляє "Радіо Свобода", місцева влада напередодні ввечері заявила, що в житловому комплексі був ізольований заражений коронавірусом і дезінфіковано імовірний осередок. Рішення оточити житловий комплекс влада обґрунтувала ризиком поширення інфекції серед місцевих жителів. Передбачається, що жителі "закритих" будинків повинні будуть не залишати територію протягом 15 днів.

Також повідомляється, що як мінімум на одному з блокпостів на в'їзді до міста ввели карантин - там спостерігаються автомобільні черги. На в'їздах в карантинну зону виставленіо військову технік і загородження на дорозі. За словами очевидців, людей в місто пропускають при наявності довідок з місця роботи або прописки. Черги утворилися і в напрямку виїзду з міста.

Відео дня

Читайте такожУ Киргизстані зафіксували перші випадки коронавірусу

За офіційними даними, щодня в'їжджають в Алмати і виїжджають з нього близько 250 тисяч автотранспортних засобів.

Аналогічні виставлені пости і на в'їздах у столицю Казахстану - Нурсултан, куди з 19 березня також обмежений доступ. На час карантину, як очікується, торгово-розважальні центри, непродовольчі ринки, торгові доми повинні призупинити роботу. Пункти громадського харчування і ресторани, за заявами влади, можуть працювати тільки на винос.

Як повідомляв УНІАН, Казахстан ввів карантин у Нур-Султані й Алмати: міста розділили на сектори і обмежили пересування. З 16 березня в країні діє надзвичайний стан.