Ілюстрація REUTERS

Вчені Королівського коледжу Лондона заявили, що існує шість основних форм захворювання, що викликається коронавірусом, передає Sky News.

Дослідники відзначили, що кожна форма відрізняється одна від одної симптомами і дозволяє визначити ризик розвитку серйозних ускладнень.

Люди з першими і другими формами, які вчені називають «грипоподібні», мають головний біль, можливу втрату нюху, кашель, біль у горлі. Якщо при першій групі можуть бути також і м'язові болі, болі в грудях, але відсутня лихоманка, то при другій групі, імовірна, хрипота, лихоманка та втрата апетиту.

Відео дня

Третя форма («шлунково-кишкова») означає, що коронавірус впливає на появу діареї, втрату апетиту, біль у грудях. При цьому відсутній кашель.

Читайте такожНаразі у світі проходять клінічні випробування двох десятків вакцин від коронавірусу – ВООЗ

У людей з четвертою групою («втома») наступні симптоми: головний біль, втрата нюху, кашель, лихоманка, хрипота, біль у грудях, постійне нездужання і втома.

П'яту і шосту форму вчені вважають важкими випадками. П'яту вони називають «сплутаність свідомості». Ця форма характеризується головними болями, відсутністю нюху і апетиту, наявністю кашлю, лихоманки, болю в горлі та грудях, втоми, хрипоти і сплутаності свідомості.

Заключна форма — шоста (або «дихальна») відрізняється головним болем, лихоманкою, відсутністю нюху і апетиту, наявністю діареї, задишки, болю в животі, горлі та грудях. Крім того, є сплутаність свідомості, м'язові болі і хрипота.

Британські експерти впевнені, що їхнє дослідження стане проривом у вивченні COVID-19 і зробить серйозний вплив на лікування людей у разі нової хвилі інфекції.