Як правильно прати постільну білизну в пральній машині / depositphotos.com

Багато господинь знають, що під час прання постільної білизни, особливо з іншими речами, всі вони в підсумку виявляються всередині підковдри. В результаті ми отримуємо величезний ком мокрих речей, який доводиться розбирати. УНІАН розповість, як правильно складати постільну білизну в пральну машину, щоб уникнути такої ситуації.

Раніше ми говорили про те, як прати брудні подушки і як позбутися від жовтих плям на матраці.

Чому всі речі в пральній машині потрапляють в підковдру - причина

Насправді, так відбувається далеко не завжди - все залежить від конструкції ПМА і режиму прання. Якщо цикл інтенсивний, то всередині барабана утворюються вихори, які підхоплюють легкі речі і "притягують" їх до більш важких. Проріз підковдри під впливом хвиль відкривається, туди потрапляють всі інші речі, потім барабан прокручується і частини тканини закриваються.

Відео дня

Важливо також розуміти, що не всі підковдри схильні до впливу вихорів - наприклад, моделі з поліестеру або шовку занадто легкі, а ось льон або бавовна із задоволенням "проковтнуть" все, що є в машинці. 

Чи потрібно вивертати підковдру при пранні і чи допоможе це

Факт того, що ваші речі можуть потрапити всередину підковдри, не дуже сумний - на якість прання це майже не впливає. Однак, нюанси все-таки є:

  • складні плями - якщо вони є, то таке прання справі не допоможе, і вам доведеться окремо замочувати білизну;
  • алергія - з білизни, яка залишилася в підковдрі, погано вимиваються частинки порошку, що стане причиною алергічних реакцій.

До того ж, якщо ви ставили машинку на режим віджиму, то білизну, що опинилася всередині підковдри, ПМА відіжме погано - вона буде більш мокрою. Станеться це, тому що техніка віджимає ті речі, які "бачить", а одяг всередині підковдри в цю категорію не потрапляє.

Як рівномірно розподілити білизну в пральній машині - поради

Для того, щоб швидко вирішити проблему білизни, яка збивається в ком, господині використовують різні методи:

  • зашити підковдру - не всю, а проріз, в який потрапляють речі, а після прання і сушіння зашити знову;
  • купити канцелярські гумки - скласти "гармошкою" сторону з прорізом і обмотати гумкою (варіант відмінний, але небезпечний - гумка може застрягти в зливі, а вам доведеться розбирати ПМА і чистити її);
  • пришити гудзики або вставити блискавки - закрити проріз таким способом зручно не тільки для прання ,але і для сну (ковдра не вислизне з підковдри);
  • придбати мішок для прання - з тонкої сітки, яка не заважає білизні випратися, але перешкоджає попаданню інших речей.

Будь-який цих цих методів підійде, якщо вам набридло витягувати постільну білизну з підковдри кожен раз. Також ви можете використовувати лайфхак покоївок в готелях - з'єднати всі кінці підковдри і сформувати вузол. Так ви зможете уникнути проблеми зім'ятої білизни і відповісти самі собі на питання про те, навіщо зав'язувати підодіяльник вузлом.

Вас також можуть зацікавити новини: