Чи можна розтопити лід сіллю / depositphotos.com

Настання зими супроводжується випаданням опадів - появою снігу або дощу. При зниженні температури все це замерзає і перетворюється на лід, яким покриваються доріжки, пороги і сходинки. УНІАН назвав найкращі засоби для обробки плитки чи асфальту, щоб уберегтися від падінь у ожеледицю.

Раніше ми говорили про те, що робити при падінні на лід, щоб уникнути травм.

Чим посипати в ожеледь асфальт або сходинки - варіанти

І мешканці приватних будинків, і ті, хто живе в багатоповерхівках, змушені самостійно боротися з кіркою льоду на тих поверхнях, куди ступає нога людини. Особливо це актуально зараз, коли комунальні служби не встигають стежити за станом доріжок в спальних районах міст.

Відео дня

Існує кілька варіантів, чим обробляти тротуарну плитку від льоду.

Пісок

Це найпопулярніший засіб, коли постає питання про те, як швидко позбутися від льоду у дворі або на вуличних доріжках. Вам потрібно просто взяти певну кількість піску і густо посипати їм обмерзлі ділянки. Мінусів у такого методу всього два - по-перше, ви принесете додому весь пісок на взутті, по-друге, його часто здуває вітром.

Сіль

Маленькі діти іноді запитують, що буде, якщо посипати сіль на лід - батьки відповідають, що лід руйнується під впливом солі. Так і є, але разом з льодом руйнується і асфальт, і бетон. Звичайно, якщо виходу іншого немає, то можна купити пачку солі і посипати нею лід на порозі або сходинках, але навіть якщо ремонтувати їх навесні будете не ви, то сольові сліди залишаться на вашому взутті, яке потім доведеться реанімувати.

Зола

Власники камінів або печей можуть використовувати золу як засіб боротьби з льодом. Альтернативний варіант - кам'яна крихта фракції 2-6 мм (вона краще руйнує лід і тримається на поверхні набагато міцніше піску або солі). Люди, які обирають такий засіб для захисту від льоду, знають, що коштує він недешево - але, на жаль, вважається одним з найкращих. У Європі, наприклад, така практика використовується вже давно.

Також деякі люди користуються окропов, поливаючи їм намерзлий лід. У такого методу є нюанс - він буде "працювати" тільки при відлизі. 

Чим поливають лід, якщо потрібно його розтопити - унікальний лайфхак

Досвідчені борці з льодом кажуть, що можна приготувати вдома простий засіб, який допоможе позбутися від криги на сходах і доріжках. Для цього вам потрібні:

  • тепла вода - 2 л;
  • рідкий миючий засіб - 1 ч. л;
  • спирт - 60 гр.

Всі інгредієнти змішати, перелити в пластикову пляшку і прямо з неї лити на лід. Як показує практика, лід розтане дуже швидко, а вам не доведеться розбивати його ломом або лопатою.

Вас також можуть зацікавити новини: