На слизькій поверхні дуже легко отримати серйозну травму \ фото УНІАН

Настає та пора року, коли виходити на вулицю потрібно в зручному взутті і дотримуватися граничної обережності, щоб не стати жертвою ожеледиці.

В ожеледь отримати травму під час ходьби дуже легко - ми розповімо, які травми можна отримати при падінні. У цей перелік входять: забої м'яких тканин, розтягнення зв'язок, різноманітні вивихи, переломи черепа, хребта, а також рук і ніг, ребер і ключиць.

При легкому ударі за допомогою лікарів звертатися не обов'язково, якщо не відчуваєте в цьому потреби, а ось у всіх інших випадках обов'язково слід потрапити в травмпункт.

Відео дня

При цьому, виходячи на слизьку вулицю, краще пам'ятати, що робити при падінні на лід. Якщо так вийшло, що ви падаєте, то в цей момент намагайтеся згрупуватися і впасти на бік. Це зменшити ступінь тяжкості пошкодження. За словами лікарів, саме так правильно падати на льоду.

При цьому варто врахувати, що рекомендація розслабити тіло в момент падіння – помилкова, оскільки тоді основний удар візьмуть на себе кістки, що загрожує переломами. А ось при напружених м'язах є шанс відбутися одними ударами.

Центр громадського здоров'я

Що робити якщо впав в ожеледь

Після падіння не поспішайте відразу ж вставати, оскільки різкий підйом може привести до поганих наслідків, якщо отримана при падінні травма виявиться серйозною. Справа в тому, що навіть якщо травма дійсно важка, різкого болю людина може не відчути в перші моменти після падіння.

Спочатку краще підняти голову, поворушити руками і ногами, прислухатися до свого тіла. Вставати потрібно тільки в тому випадку, якщо дійсно не відчуваєте гострого болю. У всіх інших випадках потрібно потрапити до травматолога. Зателефонуйте по мобільному самі в швидку допомогу, або попросіть перехожих допомогти вам це зробити.

Вас також можуть зацікавити новини: