Чим вивести пляму від ягід / фото ua.depositphotos.com

Плями від ягід - найчастіше забруднення влітку. Такі забруднення часто залишаються на одязі після поїздки на дачу. А у дітей сліди від ягід з'являються постійно. Ми розповіли, чим вивести плями від ягід швидко і недорого.

Відео дня

Що не можна робити

Не намагайтеся вивести пляму від ягід на білому або кольоровому за допомогою оцту або лимонної кислоти. Оцет, як окислювач, робить плями від ягід, фруктів, соків і вина стійкішими і яскравішими.

Окріп

Найпопулярніший і надійний спосіб, як вивести плями від ягід, - це скористатися окропом. Особливо хороший цей спосіб в тому випадку, якщо забруднення зовсім свіже. Все дуже просто - полийте плями від ягід окропом, і вони зникнуть на очах. Краще робити це не в раковині, а над каструлею, оскільки гаряча може руйнувати водопровідні труби.

Плямовивідник

Щоб вивести плями від ягід на кольоровому одязі, скористайтеся професійними засобами. Нанесіть плямовивідник на слід від ягід і залиште на 10-15 хвилин, потім змийте засіб і виперіть річ в машинці. Не тримайте засіб на тканині занадто довго, інакше річ вицвіте. Найпопулярніші засоби для виведення плям з хорошими відгуками це Vanish, Dr. Beckmann, Sodasan.

Кисневий порошок

Якщо вам цікаво, як вивести застарілі плями від ягід - купіть кисневий порошок. Це засіб впорається навіть з давніми і великими плямами. 3 столові ложки порошку розчиніть в 1 л окропу. Зачекайте, поки вода трохи охолоне, і занурте забруднену річ на 30-40 хвилин. Потім виперіть річ в машинці. Кисневим порошком можна прати як білі, так і кольорові речі.

Вас також можуть зацікавити новини: