Як збити білки без міксера - поради / фото ua.depositphotos.com

Збиті білки - основа багатьох страв, особливо десертів. Стійких піків можна легко досягти за допомогою міксера і блендера, а що коли їх немає під рукою?

Раніше ми розповідали, як відокремити жовток від білка, а сьогодні поговоримо, чи можна без міксера збити білок.

Звісно, найперша альтернатива міксеру у процесі збивання білків - вінчик. Цей девайс є практично на кожній кухні та чудово впорається із завданням.

Відео дня

Як збити білки звичайним вінчиком?

Запам'ятайте базові поради: збивайте яєчні білки кімнатної температури. Перед процесом обов'язково вийміть яйця з холодильника на 4-5 годин. Акуратно відділіть білки від жовтків.

Окремо зверніть увагу на вибір посуду - для збиття білків пійде нержавіючий посуд, скляний та емальований. Увага - не використовуйте алюмінієвий посуд, інакше відбудеться реакція, що зіпсує ваші білки. Перед використанням ретельно помийте посуд і висушіть. Будьте обережні, адже навіть крапля води може зіпсувати білки.

Розпочніть збивати білки сухим вінчиком, збільшуючи інтенсивність рухів. Важливо - збивайте білки в одному напрямку, щоб піки не осідали. Процес займе не менше 15 хвилин. 

Як збити білки без міксера та вінчика?

Інколи збити білки - завдання із зірочкою, коли нема ні міксера, ні вінчика. Що ж робити тоді? Не залишається нічого іншого, як збити білки вручну.

Господині придумали гарний лайфхак, як добре збити яйця без міксера - потрібно всього дві виделки. З'єднайте виделки так, щоб зубці перетнулись між собою (як на фото), почніть збивати за принципом вінчика, тримаючись за ручки виделок.

Схема з'єднання виделок / фото ua.depositphotos.com

До речі, цей лайфхак такий же ефективний, як використання вінчика. Запам'ятавши його, більше ніколи не виникне проблем із тим, як збити білки виделкою.

Як збити білки блендером без вінчика?

Досить часто для збиття білків господині використовують не тільки міксер, але й блендер. Запам'ятайте, що густі піки вийдуть тільки з насадкою "вінчик". Якщо насадки вінчика у вас немає з якоїсь причини, навіть не шукайте, як збити білки занурювальним блендером.

Потужність цієї насадки значно менша, ніж потрібно для збиття білків. Ба більше, ви ніколи не зіб'єте їх у такий спосіб, адже ця насадка тільки порве білок на волокна.

Вас також можуть зацікавити новини: