Як мити деко в посудомийній машині Bosch та інших брендів / фото ua.depositphotos.com

Посудомийна машина - незамінна техніка на кухні. Вона не тільки звільняє вас від годин натирання тарілок біля раковини, а й здатна взяти на себе все найскладніше. Наприклад, жирне деко.

УНІАН розповість, як правильно мити деко в посудомийній машині, щоб не зіпсувати його. А про те, що не можна мити в посудомийній машині, ми вже писали раніше.

Яке деко можна мити в посудомийці - головні нюанси

Страх "вбити" дорогий посуд і техніку справедливо змушує зайвий раз задуматися, чи можна мити в посудомийній машині деко. Відповідь позитивна - мити в посудомийній машині дозволено і багато інших предметів великого розміру. Наприклад, решітки духовки, металеві сітки від витяжки. 

Відео дня

Але є кілька нюансів. Для них має бути достатньо місця, може знадобитися насадка-розприскувач. Також важливо, з чого зроблений ваш лист - продукцію з алюмінію і чавуну в машинці мити не рекомендується.

Якщо ви сумніваєтеся, чи можна мити емальоване деко або деко від гриля в посудомийці, і не хочете ризикувати - вивчіть дно свого посуду на наявність відповідного значка. Потрібна інформація може бути і на сайтах виробника або продавця вашої кухонного начиння.

Як правильно мити деко в посудомийній машині - поради

Насамперед необхідно забезпечити місце для дек. Для цього потрібно буде зняти верхню корзину, за необхідності - і лоток для приладів. 

Розкладати посуд потрібно за такою схемою:

  • деко , решітки та інше - в нижню корзину у вертикальному положенні, притуливши до стінки;
  • решту посуду - між ними.

Разом з громіздкими предметами можна помити і столові прилади - якщо є, куди завантажувати. Додатково краще включити програму попереднього замочування, якщо така є.

Не економте засоби для миття і не пробуйте дивом позбутися від налиплого жиру і нагару на деку, сполоснувши його на режимі швидкої мийки. Щоб деко засяяло, потрібно докласти зусиль і проявити терпіння - навіть якщо руками терти не доводиться.

Як правильно мити деко в посудомийній машині-поради / фото ua.depositphotos.com

Як мити листи в посудомийній машині Bosch - правильна насадка

На посудомийках цього виробника передбачені спецнасадки для миття дека. Вони вставляються в отвори на задній стінці. Щоб встановити насадку-розприскувач, потрібно зняти верхню корзину. Деко (або інші великі предмети) при мийці потрібно викладати на нижню корзину. Виробник радить розташовувати деко/решітки духовки/фільтри витяжки вертикально і не більше двох штук за раз (по одній з кожного боку). 

Вас також можуть зацікавити новини: