Вважається, що червоне вино корисно для здоров'я \ фото ua.depositphotos.com

Що корисніше вино чи пиво - ця суперечка ведеться давно і залежить здебільшого від уподобань самої людини.

Часто люди задаються питанням - що краще пити на дієті вино чи  пиво. Калорії є і в самому етиловому спирті і в цукрі, які роблять напій смачним. У півлітрі пива міститься 180 калорій - на 50% більше, ніж в маленькому келиху вина. Досить, щоб розтовстіти при постійному вживанні. Так що висновок напрошується сам - що шкідливіше для фігури пиво ніж вино.

А ось відповідь на питання, що шкідливіше червоне вино або пиво більш очевидний. Вважається, що келих вина в день сприяє омолодженню організму і зниження ризику серцево-судинних захворювань, високого кров'яного тиску і діабету.

Відео дня

Однак любителям вина слід знати, що буде якщо випити пляшку вина. Вживання вина в таких дозах веде до підвищення артеріального тиску, провокує зміни обміну речовин - жироспалюючі процеси в організмі можуть зупинитися на 6-9 годин. В цей час тіло не здатне спалювати запаси жиру, проте готове їх збільшувати, оскільки організм завжди буде спалювати алкоголь в першу чергу. 

Крім того, слід врахувати, що після пляшки вина може виникнути алергічна реакція, почервоніння очей і навіть утруднення дихання. І ще до того ж - пляшка вина легко може привести до поганого сну.

Вас також можуть зацікавити новини: