Що відлякує мух - народні засоби і пастки / depositphotos.com

Складно знайти людину, яка була б в захваті від присутності докучливих мух в будинку. Крім дратівного фактора, такі комахи є переносниками небезпечних інфекцій, тому позбавлятися від таких "гостей" потрібно обов'язково. УНІАН підкаже ефективний лайфхак від мух і розповість, чому ці комахи такі небезпечні.

Раніше ми говорили про те, як позбутися від мурах народними засобами.

Чим можна заразитися від мух

У літній період виявити у себе в квартирі або приватному будинку муху - звичне явище. Найчастіше, комахи залітають з вулиці через відкриті вікна, двері, кватирки або вентиляційні решітки. Також муху можна "принести" з собою з вулиці - комахи відкладають личинки на фруктах і овочах, які ви купуєте в магазині. Третій варіант - муха "приїхала" на вашій собаці або коті після прогулянки на вулиці, або ж ви вступили в нечистоти - як виявилося, така подія приверне у ваше життя не тільки гроші, але і личинки комах.

Відео дня

Мухи несуть серйозну небезпеку для людини - вони відкладають яйця в місця з великою кількістю хвороботворних бактерій (сміття, фекалії, залишки їжі), а особини, що з'явилися з цих яєць, заражають їжу.

Від таких комах людина може отримати:

  • гельмінтоз;
  • кишкову інфекцію;
  • туберкульоз;
  • дифтерію;
  • очну інфекцію;
  • сибірську виразку.

Також мухи часто кусають людей і тварин і, хоча кров вони і не висмоктують, але заражають інфекцією, до того ж, місце укусу потім сильно свербить і болить.

Як позбутися від мух швидко в домашніх умовах

Для того, щоб самостійно приготувати ефективний засіб від мух, потрібно знати, чого не люблять мухи. Як правило, в цей список входять рослини і природні компоненти, що відлякують комах. Ви можете використовувати один з п'яти варіантів, пропонованих нижче.

Оцет

В 1 л теплої води розчиніть 100 мл 9% оцту, змочіть губку в цьому розчині і протріть всі поверхні будинку. Особливо ретельно потрібно обробляти обробні дошки, кухонні стільниці, підвіконня і вікна - на них мухи сідають найчастіше.

Ефірні олії

М'ята, лаванда, евкаліпт, гвоздика і базилік - найбільш неприємні рослини для мух, а значить їх запах дратує комах. Купіть ефірні масла, в складі яких є перераховані вище рослини, налийте в пульверизатор воду і додайте кілька крапель олії. Потім цей розчин потрібно регулярно розпорошувати в кімнаті. Альтернативний варіант - купити аромалампу, тоді ефект буде більш тривалим.

Пучки лікарських трав

Пижмо, лавр, полин, бузина, бадилля томатів, черемха - ці рослини стануть вашими кращими друзями в період боротьби з мухами. Зберіть в лісі або купіть трави, зробіть з них пучок і повісьте в будинку. Також можете покласти в шафки - так у вас вийде і прогнати комах, і забезпечити себе приємним ароматом вдома.

Герань

Такий чагарник впливає на свідомість мух вкрай негативно - комахи категорично не переносять запаху квітки. Так що, якщо ви любите кімнатні рослини і хочете позбутися від мух, купіть герань в горщику і просто залиште на підвіконні.

Цитрусові

Візьміть лимон, апельсин і гвоздику, наріжте фрукти часточками і розкладіть по квартирі, не забуваючи про підвіконня і шафки. Всередину скибочок потрібно покласти бутони гвоздики - такий нехитрий народний засіб швидко відлякає комах. Слідкуйте, щоб фрукти не пропали, інакше на зміну мухам прийдуть докучливі мошки. У попередній статті ми розповідали, як боротися з мошками на кухні.

Як зробити пастку для мух в домашніх умовах

Наступний варіант боротьби з мухами - саморобна приманка, яка так само гуманна, як і народні засоби. Комахи при цьому не постраждають, але покинуть межі вашої квартири. Існують пастки професійні, які можна купити в магазині, а ми пропонуємо варіанти, доступні всім.

Пастка з пластикової пляшки

Для виготовлення такої пастки вам знадобляться:

  • пластикова пляшка об'ємом 1-5 - 2 л;
  • ніж або ножиці;
  • будь-яка солодка рідина або м'ясний бульйон.

Візьміть пляшку, зріжте ножицями або ножем верхню частину посудини на 1\3, кришку зніміть. Переверніть відрізану частину і вставте її в пляшку шийкою вниз. Краї двох частин пляшки скріпіть клеєм, скотчем або степлером. Всередину пастки налийте будь-яку солодку рідину або м'ясний бульйон і поставте приманку в тепле місце. Мухи будуть злітатися на приманку, а вилетіти назад не зможуть.

Пастка з оцтом і милом

Ще один варіант приманки для мух, який можна реалізувати навіть при мінімальному бюджеті. Вам потрібно взяти скляну банку, налити в неї 100 мл оцту і кілька крапель рідкого мила. Отриману рідину спінити і накрити банку прозорою плівкою. Потім на поверхні плівки необхідно зробити кілька отворів, в які зможуть залітати мухи, і поставити пастку вдома.

Вас також можуть зацікавити новини: