Тісто для панкейків не можна збивати міксером / фото ua.depositphotos.com

Панкейки - це пишні американські млинці, що зовні нагадують оладки або пампушки. Готують американські панкейки на сковороді й сам процес приготування не займає багато часу, головне - знати важливі нюанси.

Чим відрізняються панкейки від оладок

Перша відмінність - товщина тіста. Панкейки - це дуже пишні млинці, які набагато товщі за оладки. 

Друга відмінність - розмір. Панкейки набагато більші за діаметром, ніж оладки. Якщо на звичайній сковороді діаметром 25 сантиметром ви можете одночасно смажити 5-6 оладок, то більше 1-2 панкейків у вас на сковороді не поміститься.

Відео дня

Третя відмінність - структура готового тіста. Оладки за смаком дуже схожі на млинці. По суті оладки й смажать з млинцевого тіста, єдина відмінність в тому, що млинці готують на молоці, а оладки - на кефірі. А ось панкейки за структурою нагадують бісквіт. 

Четверта відмінність - технологія приготування тіста. Якщо оладки ми готуємо на основі кефіру, то основа панкейків - збиті білки. 

фото ua.depositphotos.com

Від чого залежить пишність панкейків

В першу чергу від того, чи просіяли ви борошно. Якщо для млинців і оладок борошно можна не просівати, то для панкейків непросіяне борошно використовувати не можна. 

Наступний важливий момент - температура інгредієнтів. Всі інгредієнти, включаючи молоко і яйця мають бути кімнатної температури. Використовувати продукти з холодильника категорично не можна.

Також вкрай важливо в якому порядку ви будете додавати інгредієнти в тісто. Якщо ви хочете отримати по-справжньому пишні панкейки - змішайте спочатку всі сухі інгредієнти й тільки потім з'єднайте їх з рідкими інгредієнтами.

Тісто для панкейків категорично не можна довго вимішувати.  Як тільки-но тісто стало однорідним - припиняйте перемішувати, інакше зіпсуєте тісто.

Тісто для панкейків категорично не можна перемішувати міксером, оскільки він зруйнує повітряну структуру білків. Використовуйте для перемішування тіста силіконову лопатку, а не міксер, інакше панкейкі будуть жорсткими. 

Тісто для панкейків потрібно використовувати відразу після приготування. Якщо дріжджове тісто може постояти кілька годин, то тісто для панкейків за годину простою опаде. Річ у тім, що розпушувач перестане працювати та пишні панкейки у вас вже не вийдуть. Також врахуйте, що чим швидше ви використовуєте тісто, тим більш ніжними будуть ваші панкейки. 

Якщо ви будете готувати панкейки не на розпушувачі, а на соді, в жодному разі не гасіть соду оцтом. Додайте кілька крапель лимонного соку. Деякі кухарі також вважають, що можна використовувати лимонну кислоту, проте єдиної думки з цього приводу немає.

Також врахуйте, що в тісто для панкейків категорично не можна додавати начинку. Ягоди, горіхи, шоколад самі по собі досить важкі й вони осядуть тим самим порушивши структуру тіста. В результаті пишні панкейки у вас просто не вийдуть. Щоб отримати панкейки з начинкою, наливайте на сковороду порцію тіста, дайте тісту схопитися, викладайте начинку і закривайте її ще однією порцією тіста. 

фото ua.depositphotos.com

Чому панкейки не виходять

Панкейки можуть не вийти з багатьох причин. Тісто для панкейків категорично не можна довго збивати міксером. Збиті білки осядуть, і по факту ви отримаєте гумове тісто.

Якщо додасте занадто багато борошна, ви заб'єте тісто і ваші панкейки будуть жорсткими.

Панкейки потрібно пекти тільки на сухій сковороді під кришкою. Якщо вибудете використовувати сковороду без кришки, панкейки не піднімуться.

Якщо ви зіткнулися з тим, що ваші панкейки не прожарюються - значить ви додали зайве борошно. В цьому випадку можна спробувати врятувати тісто, додавши в нього трохи молока. Також врахуйте, що панкейки будуть сирими всередині, якщо ви будете пекти їх на занадто великому вогні або на сковороді без кришки. Панкейки потрібно пекти тільки на середньому вогні й під закритою кришкою.

Ще одна причина невдалих панкейків - холодна сковорода. Тісто для панкейків не можна наливати на холодну сковороду. Як і для приготування млинців, при випіканні панкейків сковороду потрібно попередньо добре розігріти. Перед випіканням першого панкейка сковороду можна злегка змастити олією. Проте на відміну від оладок, всі наступні панкейки можна пекти без використання олії, на абсолютно сухій сковороді.

Що робити якщо не виходять панкейки

Змініть густоту тіста. Якщо тісто занадто рідке - додайте борошно, якщо занадто густе - розведіть його молоком.

Змініть температуру випікання. Якщо панкейки починають горіти, не встигаючи ні піднятися, ні пропектися всередині - зменшуйте вогонь.

Вас також можуть зацікавити рецепти: