Як використовувати огірковий розсіл / depositphotos.com

Огірковий розсіл - рідина, яка залишається в банці з-під консервованих огірків. Його можна вилити, можна випити, якщо напередодні здорово погуляли, а можна ефективно застосувати в побуті. УНІАН розповість, чи корисний огірковий розсіл для схуднення і чим ще він може вам допомогти.

Огірковий розсіл для кишечника - навіщо пити

Консервовані огірки і розсіл містять пробіотики, необхідні людині для нормального функціонування кишечника. Також в складі розсолу є кальцій, калій, магній, залізо та інші корисні речовини. Регулярно вживаючи розсіл, ви можете зміцнити імунітет, поліпшити апетит, прискорити метаболізм і попередити зневоднення. Фахівці кажуть, що випиваючи кожен день по 1 склянці розсолу, ви зможете помітно поправити своє здоров'я.

Огірковий розсіл - користь для схуднення

Оцтова дієта - не нове слово в світі моделей і тих жінок, які мріють про красиву фігуру. Американські дослідники стверджують, що оцет допомагає людині скидати вагу без шкоди для організму. Для швидкого схуднення рекомендується пити злегка теплий огірковий розсіл 1-2 рази на день, по 1 склянці під час кожного прийому їжі.

Відео дня

Огірковий розсіл для випічки - рецепт печива

Рідину з-під огірків з приправами, спеціями і оцтом можна використовувати для приготування смачної випічки. Наші мами і бабусі знають, що 30 років тому, коли з певними продуктами був дефіцит, потрібно було якось виходити з положення - вони намагалися знаходити заміну. Саме так розсіл і став інгредієнтом для тіста, з якого можна зробити смачне печиво.

Вам знадобляться:

  • огірковий розсіл - 1 склянка;
  • цукор - 1 склянка;
  • борошно - 3 склянки;
  • соняшникова олія - 100 мл;
  • сода - 1 ч. л.

Всі інгредієнти потрібно змішати, замісити тісто і залишити його в теплому місці на 20 хвилин. Потім розкатати, вирізати формою печиво і запікати в духовці 20 хвилин при 180°C.

Розсіл огірковий - рецепт маринаду

У розсолі від огірків можна сміливо маринувати м'ясо - вам достатньо лише залити розсолом обраний шматок яловичини, курки або свинини, додати спеції і трави. Залишити м'ясо на 8 годин маринуватися, а потім посмажити на багатті або грилі. 

Також розсолом можна маринувати терту моркву або нарізану цибулю - цей метод стане в нагоді вам, якщо потрібно швидко отримати пікантні мариновані овочі. Наріжте моркву і цибулю, покладіть в розсіл і залиште в холодильнику на 1 годину. Якщо хочете, щоб смак овочів був трохи м'якшим, то додайте соняшникову олію. Таку закуску можна використовувати як доповнення до других страв або до шашлику.

Що робити з рештою розсолом, якщо потрібно вимити посуд

Огірковий розсіл добре справляється зі старими забрудненнями, які не виходить відмити в посудомийці або руками. Наприклад, оцтовою рідиною з-під огірків ви можете відчистити решітку для гриля або деко, до яких прилипли шматочки їжі. Налийте розсіл на брудну поверхню, залиште на 30 хвилин, а потім потріть щіткою.

Корисний лайфхак: саме розсолом також можна відмити мідний посуд, щоб не пошкодити його в посудомийці, або використовуючи агресивні миючі засоби.

Вас також можуть зацікавити новини: