Як використовувати воду від варіння картоплі / фото ua.depositphotos.com

Вода від вареної картоплі містить багато крохмалю і вітамінів. Це дуже поживна рідина, яку можна використовувати для приготування випічки і соусів, додавати в рослини в якості добрива або робити на основі такої води косметологічні процедури. УНІАН назвав кілька корисних застосувань картопляного відвару.

Раніше ми також розповідали, чому не можна зливати воду з макаронів і як використовувати її в господарстві.

Готуйте випічку

Вода, в якій варилася картопля - прекрасна основа для тіста на пиріжки, печиво, бісквіти, піцу, вареники та іншу випічку. Також на її основі можна випікати хліб. Раніше ми писали, як зробити хліб вдома - просто замініть звичайну воду в рецепті картопляним відваром. У такій воді багато крохмалю і вона добре скріплює тісто.

Відео дня

Загущайте соус і суп

Крохмаль у відварі від картоплі може зробити соус або суп набагато густішим. Додавайте 1 склянку відвару на 1 л супу або соусу. Доведіть до кипіння і проваріть кілька хвилин. Незабаром рідина стане помітно густішою.

Готуйте пюре

Замість молока влийте в картопляне пюре киплячий і трохи підсолений відвар від картоплі. Після цього пюре стане насиченим і повітряним.

Полийте рослини

Картопляним відваром можна полити рослини на городі, молоду розсаду або квіти в горщику. Така вода зміцнює коріння рослин і стимулює їхнє зростання. Вносити таке добриво в горщики можна 2-3 рази на місяць.

Напоїть тварин

Додайте трохи води від вареної картоплі в корм для кота або собаки. У такій воді містяться корисні для улюбленця речовини.

Зробіть ванночку для грубої шкіри

Ще один спосіб, як використовувати відвар від картоплі - зробити на його основі пом'якшувальну ванночку для грубої шкіри. Для цього підігрійте картопляний відвар до комфортної температури, і занурте в нього долоні або ступні на 15 хвилин. Після цього шкіра стане ніжною, а тріщини почнуть гоїтися швидше. Процедуру краще робити на ніч.

Вас також можуть зацікавити новини: