Як відбілити пожовклий пластик на побутовій техніці? / фото УНІАН

Пластик використовують у виробництві різної побутової техніки, але з часом він може пожовтіти. Не обов'язково відразу бігти в магазин за найдорожчими засобами, щоб вирішити цю проблему.

УНІАН розповість, як прибрати жовтизну з білого пластику.

Питання, чим відбілити пластик в домашніх умовах, виникає у багатьох, незважаючи на велику кількість доступних способів. Розглянемо основні причини забруднення пластику:

Відео дня
  • Окиснення.
  • Старі забруднення.
  • Відкритий вогонь або куріння в кімнаті.
  • Прибирання з використанням невідповідних засобів.
  • Неякісний матеріал.

Як відбілити пластик

Допомогти в цьому можуть засоби, які знайдуться в кожному будинку. Розберемося, як відбілити пожовклий пластик перекисом водню. Потрібно вилити трохи засобу на губку і ретельно протерти забруднене місце. При необхідності процедуру можна повторити кілька разів.

Крім перекису можна використовувати звичайний столовий оцет. Так як відбілити пластик оцтом трохи складніше, для більш застарілих забруднень знадобиться 80% есенція. Обов'язково надіньте рукавички і маску, потім змочіть губку оцтом і виведіть плями.

depositphotos.com

Великою популярністю користується димексид - розчин, який можна знайти в будь-якій аптеці. Невелика кількість допоможе відбілити пластик на мікрохвильовці, кондиціонері, пральній машині і навіть на вимикачах. У цьому випадку також краще використовувати рукавички.

Крім того, допомогти зробити жовтий пластик білим може кашка з господарського мила або протирання поверхні спиртовими серветками.

Вас також можуть зацікавити новини: