Як очистити термос від чайного нальоту / depositphotos.com

Дубильні речовини в складі чаю - причина, через яку на чашці з'являється наліт. Коли такі компоненти вступають в реакцію з теплою водою, утворюється плівка, яка, при нахилі чашки, осідає на стінках. УНІАН з'ясував, як прибрати чайний наліт на кухлі за 5 хвилин.

Раніше ми говорили про те, як почистити чайник від накипу.

Чи небезпечний чайний наліт - відповідь лікарів

Плівка з дубильних речовин і води залишається на чашці і, якщо її відразу не помити, то з часом наліт стане темніше і твердіше. Чим довше ви будете ігнорувати його присутність - тим важче виявиться потім від нього позбутися.

Відео дня

Насправді, дубильні речовини в складі чаю взагалі не небезпечні, а навпаки, корисні для здоров'я. Лікарі кажуть, що регулярне вживання чаю допомагає людині позбутися від токсинів, зміцнити судини і підвищити настрій. Крім того, дубильні речовини мають протизапальний і антибактеріальний ефект.

Чим відмити наліт від чаю в металевому термосі або чашці - поради

Те, що чай і речовини, що містяться в ньому, корисні, а не шкідливі, не означає, що кружки і термоси можна не мити тижнями і місяцями. Такий наліт псує зовнішній вигляд посуду і змінює смак свіжозавареного чаю.

Для того, щоб швидко відмити чашку або термос, можна скористатися народними засобами:

  • содою - 1 ст. л розвести водою до стану кашки, натерти нею ємність з нальотом, потім вимити чистою водою;
  • лимонною кислотою - засипати 1 ч. л в посуд, залити окропом, почекати 2-3 хвилини, потім вимити чашку;
  • оцетом - 1 ст. л оцту розвести в 200 мл води, вилити розчин в кухоль, залишити на 5 хвилин і вимити з миючим засобом;
  • сіллю - натерти продуктом дрібного помелу чашки, а потім обполоснути водою.

В якості альтернативи можна використовувати і часточку лимона - якщо натерти нею ємність, яка покрилася темним нальотом, і залишити на 5 хвилин, то, обполіскуючи таку чашку теплою водою, ви побачите, що вона стала набагато чистіше.

Якщо ви хочете запобігти появі чайного нальоту на гуртках або термосі, не залишайте брудний посуд, а відразу мийте його. Тим більше не варто наливати чай або каву в такі ємності повторно - наступний шар нальоту буде ще товщим, а відмити його виявиться складніше.

Вас також можуть зацікавити новини: