Як полагодити гірлянду - рекомендації / depositphotos.com

Новорічною гірляндою можна прикрасити не тільки ялинку, а й взагалі всю квартиру - люди вішають її на стіни, на карниз, простягають під стелею або вздовж плінтуса. Однак, іноді дістаючи гірлянду, куплену в минулому році, виявляється, що вона не працює. УНІАН розповість, чому не горить половина гірлянди або деякі лампочки, і як це швидко виправити.

Раніше ми говорили про те, що робити, якщо доведеться зустрічати Новий рік без світла - який метод освітлення вибрати в такому випадку.

ВАЖЛИВО: пам'ятайте про те, що необережне поводження з будь-якими електричними приладами може привести до їх поломки або удару струмом. УНІАН рекомендує дотримуватися техніки безпеки, а якщо у вас немає досвіду взаємодії з подібними пристроями, краще віднести їх в ремонтну майстерню.

Відео дня

Чому гірлянда-штора не горить - причини

Гірлянда-штора або будь-який інший вид такого девайса може неприємно порадувати при включенні - виявиться, що лампочки взагалі не горять. Причин такої ситуації кілька:

На гірлянді обірвався провід 

Найчастіше, контакти пошкоджуються біля вилки або всередині блоку управління. Спочатку спробуйте поворушити провід у вилки. Якщо вогники засвітилися, значить, проблема знайдена - вам потрібно розібрати контролер і замінити кабель.

Якщо ж вищевказані дії не допомагають і гірлянда не працює, швидше за все, справа в кабелі живлення. Озбройтеся паяльником, відкрийте кришку блоку і відпаяйте два дроти, що йдуть до плати. Їх потрібно замінити робочим проводом з вилкою - цей спосіб повинен допомогти.

Вийшли з ладу діоди

Діодний міст може зламатися, наприклад, через стрибки напруги. В такому випадку на плату не буде подаватися живлення, а вогники перестануть горіти. Проблема вирішується за допомогою мультиметра - їм потрібно перевірити всі діоди і замінити непрацюючі на справні. 

Найчастіше, саме ці дві поломки можуть стати причиною непрацюючої гірлянди. Якщо ви хочете відремонтувати її самостійно, а не купувати нову, дійте акуратно і за інструкцією.

Як полагодити гірлянду на батарейках, якщо вона горить не повністю

Якщо у вас не працює частина гірлянди, тобто, не горить один з кольорів, в такому випадку причина, швидше за все, криється в обриві гілок. Вам потрібно відокремити непрацюючу гілку від інших і уважно оглянути провід. Зачистити його, припаяти заново і, для вірності, закріпити гарячим клеєм. 

Згорілий світлодіод знайти складніше - доведеться перевіряти кожен за допомогою мультиметра. Коли знайдете непрацюючі, їх можна замінити або взагалі прибрати (з'єднати кінці гілок між собою і заізолювати). 

Загалом, полагодити гірлянду можна, навіть якщо порвався провід, без паяльника, однак, це зробити майже нереально. Враховуйте цей момент, коли будете приступати до ремонту - якщо не вмієте поводитися з паяльником, то краще віднести гірлянду в ремонт.

Вас також можуть зацікавити новини: