Як перевірити яйця на свіжість - поради / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Лікарі кажуть, що вживання в їжу протухлих яєць, навіть тих, що піддаються тепловій обробці, - ризикована справа. У кращому разі ви отримаєте легке харчове отруєння з усіма наслідками, що випливають з цього, у гіршому - доведеться екстрено викликати "швидку". Саме тому важливо знати, як перевірити яйця до оплати.

Як перевірити свіжість яйця в магазині - лайфхаки

Багато "експертів" радять, як перевірити яйця на свіжість у воді - мовляв, сире яйце потрібно опустити в рідину і подивитися, як воно поводитиметься. Лежить горизонтально - його вік 2-3 дні, стоїть вертикально, але одна з частин визирає з води - 14-20 днів (спокійно можна їсти), а якщо спливло, то зовсім непридатне для їжі.

Проте далеко не кожен із нас має змогу ходити до магазину з тазиком води та тестувати в такий спосіб яйця. Саме тому розповідаємо, як перевірити яйця на свіжість інакше:

Відео дня
  • струсити - якщо всередині щось булькає, то купувати не варто;
  • оглянути - шкаралупа має бути матовою, гладкою, без тріщин і посліду;
  • перевірити на світло (ліхтарик або лампу) - темний жовток вкаже на протухлий продукт.

Якщо у вас у кишені раптом завалявся ультрафіолетовий ліхтарик, то за допомогою нього теж можна перевірити яйця на свіжість - шкаралупа свіжого яйця на просвіт буде червоною, і що більший термін продукту - то світліший відтінок.

Ще один варіант, як перевірити - чи свіжі яйця, стосується їх маркування. Виробники, які дорожать своєю репутацією, завжди її ставлять. Д - це дієтичні, С - столові. Дієтичні яйця завжди мають термін придатності 7 днів (дивіться на дату виробництва), а столові - 25 діб, але в холодильнику їх краще тримати не довше 20 днів.

Вас також можуть зацікавити новини: