Чи потрібно мити морозильну камеру / depositphotos.com

Багато людей завантажують морозильну камеру, складаючи в неї м'ясо, рибу, овочі, фрукти і напівфабрикати. Добре, якщо ви тримаєте морозилку в чистоті, але зазвичай продукти в такій коморі накопичуються роками, а морозильна скриня починає неприємно пахнути. УНІАН розповість, чим мити морозильник всередині і як його розморозити.

Раніше ми говорили про те, які продукти шкідливо заморожувати, а що можна зберігати в морозильній камері довго.

Чи можна розморожувати морозилку окремо від холодильника - нюанси

Технологія розморожування морозильної камери залежить від типу холодильника. Моделі No Frost в цьому плані ідеальні - у них є вбудовані вентилятори, які не допускають утворення криги на стінках, але навіть їх виробники рекомендують відключати і мити хоча б раз на рік.

Відео дня

Двокамерні холодильники сконструйовані інакше - в них крапельні системи розташовані тільки в холодильному відділенні, тому розморожувати морозилку потрібно вручну. Якщо у вас модель з двома компресорами, то буде простіше - під час розморожування сам холодильник можна не відключати. 

"Шуба" в морозилці утворюється з кількох причин. Якщо таку ситуацію помітили і ви, то варто перевірити ущільнювач - можливо, він "відійшов", або дверцята - вони можуть провисати. Також полій може з'явитися через часте відкриття дверцят морозилки і попадання всередину камери теплого повітря.

Як розморозити окремо морозильну камеру - поради

Для того, щоб швидко розморозити морозилку, дотримуйтесь інструкції:

  • вимкніть холодильник від мережі (якщо двокамерний, то тільки морозилку);
  • дістаньте всі продукти з морозилки;
  • вийміть полички, решітки та піддони;
  • залиште дверцята відкритими і почекайте, поки сніг і лід відтануть.

В цей час, поки розморожується морозилка (а це займає від 3 до 10 годин) ви можете відмити полки і решітки. Найкраще для цього використовувати лимонну кислоту, соду або неагресивні миючі засоби. Абразивними користуватися не можна - вони можуть подряпати матеріал, з якого зроблені частини морозилки.

Як помити морозильну скриню - варіанти

Коли морозильна камера розморозиться, вам потрібно озброїтися м'якою губкою і ганчіркою з мікрофібри. Ні в якому разі не використовуйте жорсткі щітки і скребки - вони дряпають поверхню морозилки. В якості миючих оптимально брати мильний або содовий розчин. Змішайте 1 ст.л соди і 500 мл теплої води, нанесіть розчин на губку і ретельно вимийте нутрощі морозилки. Якщо на них утворилася цвіль, то можете посипати її лимонною кислотою, а потім потерти губкою.

Для того, щоб остаточно продезінфікувати поверхні і прибрати неприємний запах, фахівці рекомендують протерти морозилку слабким розчином нашатирю - 1 ч.л на 1 склянку теплої води. В кінці вам потрібно вимити морозилку чистою водою, витерти насухо і встановити полки. Після закінчення прибирання почекайте 20-30 хвилин, поки не висохне вся волога. Потім підключіть морозилку і дайте їй попрацювати 2-3 години. Тільки після цього можете закладати продукти назад.

Вас також можуть зацікавити новини: