Як посилити сигнал роутера - лайфхаки / фото ua.depositphotos.com

На даний момент широкосмуговий інтернет покриває всю територію нашої планети, і навіть частково виходить за її межі. Але не все так просто, а особливо це стосується побутових мереж домашнього використання. Слабкий сигнал вай фай - це проблема, з якою дуже часто стикаються пересічні користувачі мережі інтернет, але засмучуватися не варто - УНІАН розповість, як посилити сигнал роутера вдома.

Як збільшити сигнал роутера - перевірені методи

Періодично так трапляється що домашній інтернет працює з низькою швидкістю, причиною цього може послужити безліч факторів, від поганих погодних умов до магнітних бур. Вони своїми коливаннями створюють перешкоди для хвильової передачі, яка відбувається за технологією вай фай. На жаль, не на всі фактори ми можемо вплинути самостійно, але дещо все ж зробити можна. 

  • Створюємо додаткову антену

Радіочастоти, які випромінює антена маршрутизатора, не завжди мають достатню потужність для передачі, особливо коли інтернет використовує більше одного пристрою. Простою методикою вирішення питання, як посилити сигнал роутера в домашніх умовах, може послужити звичайна харчова фольга - як посилити сигнал роутера за допомогою фольги, розібратися нескладно. Відірвіть невелику частину від рулону з фольгою, скрутіть трубочку навколо виступаючої з роутера антени, зробіть це так, щоб фольга покривала антену повністю, але не була обтиснута занадто щільно, перезавантажте роутер і перевірте рівень сигналу на вашому пристрої. Фольга створює додатковий електромагнітний резонанс, що в свою чергу сприятливо впливає на силу радіохвиль.

Відео дня
  • Скорочуємо відстань

Якщо у вас не виявилося фольги, але ви хочете знати, як поліпшити сигнал вай фай, спробуйте скоротити відстань між роутером і використовуваним пристроєм. Слабкий сигнал вай фай може бути наслідком перешкод між хвилями, спробуйте перемістити роутер максимально близько до місця, де розташовується пристрій, тим самим довжина радіохвилі стане коротше, і швидкість інтернету збільшиться

  • Не перевантажуємо роутер

Так як посилити сигнал вай фай без заміни обладнання, або поліпшення провідності антени виходить далеко не у кожного, ось ще один секрет, яким варто скористатися, щоб зрозуміти, як зробити сигнал роутера сильніше. Не перевантажуйте роутер, це може спровокувати його перегрів, а відповідно погіршення передачі хвиль між пристроями.

Стандартний роутер з однією антеною здатний зберігати стабільну швидкість для двох пристроїв, якщо ж ви використовуєте більше, і шукаєте можливість, як збільшити сигнал роутера без додаткових витрат, тоді наведені вище лайфхаки саме для вас.

Вас також можуть зацікавити новини: