Як вибрати термобілизну чоловічу або жіночу / depositphotos.com

Термобілизна необхідна, якщо ви проводите багато часу на вулиці в холодну пору року або просто дуже сильно замерзаєте. Такий вид одягу забезпечить нормальну терморегуляцію, не дасть вам надмірно потіти і мерзнути. УНІАН розповість, як відрізнити хорошу термобілизну від звичайної і купити найбільш вдалий варіант.

Раніше ми говорили про те, як тепло одягнутися в мороз.

Як правильно вибрати термобілизну - види ТБ

Почнемо з того, що термобілизна (ТБ) - це додатковий шар одягу, який гарантує вам:

Відео дня
  • збереження тепла і нормальної температури, що не дозволяє тілу охолонути і замерзнути;
  • контроль потовиділення;
  • комфортну носку незалежно від способу життя;
  • щільне прилягання до тіла, відсутність сковування рухів.

Будь-яка термобілизна, яку можна купити в Україні, ділиться на три типи - зимова, спортивна та демісезонна. Далі ТБ ділиться ще на чотири типи в залежності від ваги:

  • Microweight - ідеально для осені і весни, можна носити під час велопрогулянок.
  • Lightweight - для ранньої весни і пізньої осені (коли ще не вдарили морози).
  • Midweight - підходить для носіння під час катання на лижах чи сноуборді, або для повсякденного носіння, коли на вулиці "мінус".
  • Heavyweight - термобілизна для екстремально низьких температур (понад -25°C).

Тобто, принцип вибору термобілизни наступний - чим тепліше на вулиці і вище ваша активність, тим легшою має бути ТБ. Якщо ви хочете купити найкращу термобілизну для повсякденного носіння в зимовий період, то вибирайте важкі моделі.

Як вибрати термобілизну для повсякденного носіння взимку - важливі параметри

Перш, ніж замовляти в інтернет-магазині або купувати в звичайному той чи інший комплект термобілизни, враховуйте наступні показники:

  • Крій - для холодної пори року ідеальним варіантом будуть штани і кофта з довгим рукавом, а ось для теплих весни і осені можна придбати термофутболку і термошорти.
  • Комфорт - хороший комплект термобілизни не сковує рухів, щільно прилягає до тіла і закриває всі вразливі місця.
  • Шви - їх або не повинно бути взагалі, або вони повинні бути плоскими, щоб ви не відчували їх на тілі під час носіння ТБ.
  • Вставки - додаткові шматочки тканини можуть бути розташовані на тих ділянках тіла, які потіють найсильніше. Якщо такі вставки є, то комплект білизни якісний.
  • Розмір - білизна має "сидіти" на вас як влита, не збиратися складками і не стягувати тіло. Причому, якщо купуєте ТБ на теплу пору року, то нехай вона буде трохи вільною - так процес циркуляції повітря піде швидше.

Відповідаючи на питання про те, який склад термобілизни найтепліший, треба розуміти, що найкращими моделями вважаються комплекти з вовни та бавовни. Така білизна приємна для шкіри, не викликає алергію і відмінно зберігає тепло, навіть якщо ви мало рухаєтеся.

Зимова термобілизна, найчастіше, зроблена з синтетики. Іноді це гібриди - з додаванням бавовни або вовни. Такі комплекти прекрасно виводять вологу, але зберігають потрібну тілу температуру. 

Як вибрати термобілизну жіночу, чоловічу і дитячу

ТБ для жінок може бути лаконічною і аскетичною, а іноді моделі доповнюють вставками з атласу або мереживами. Завдяки оригінальному рішенню виробників комплект термобілизни не буде помітним під будь-яким іншим одягом. Чоловіча термобілизна, як правило, виглядає скромно, адже основне її завдання - бути зручною і теплою. Термобілизну для дітей краще вибирати з синтетичних матеріалів - вони перешкоджають рясному потовиділенню під час активних ігор. Якщо дитина малорухлива, тоді батькам радимо зупинитися на комбінованих матеріалах - синтетиці з додаванням бавовни або вовни.

Купуючи термобілизну, варто усвідомлювати, що навіть найдорожчий і якісний комплект - це не чарівна паличка. Для того, щоб ТБ "працювала", дотримуйтесь правил багатошаровості - поверх білизни надягайте вироби з "дихаючих" матеріалів. Плюс - орієнтуйтеся на свій спосіб життя і на вимоги до температурного режиму, інакше куплений комплект вас розчарує, а не обрадує.

Вас також можуть зацікавити новини: