Ідеальні курячі котлети - секрети / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Фарш для котлет - справа індивідуальна. Одні господині купують м'ясо і "крутять" його самостійно, інші довіряють м'ясним магазинам і беруть готову субстанцію. Незалежно від бажаного варіанту, ви маєте точно знати, як зробити абсолютно будь-який фарш на котлети в кілька разів смачнішим.

Що додати в курячий фарш для смаку - варіанти

Навіть у досвідченої господині можуть бути невдалі дні - за перевіреним тисячу разів рецептом котлети все одно розвалюються і не виходять смачними. Але якщо вона точно знатиме, як поліпшити смак курячого фаршу, то потрапити в халепу вже не буде шансів.

По-перше, завжди додавайте хлібний м'якуш у фарш - це робиться не для маси, як багато хто думає, а для соковитості. Причому, дуже важливо дотримуватися пропорції. На 1 кг фаршу вистачить 250 гр хліба, вимоченого в молоці, і в жодному разі не більше. Те ж саме стосується і яєць - для тієї ж кількості м'ясного продукту буде цілком достатньо 2-3 яєць. Якщо ви переборщите, можете отримати зворотний ефект - під час смаження курячі котлети розпадуться і виявляться жорсткими.

Відео дня

Друге, що додати у фарш для котлет рекомендують кмітливі господині - це подрібнений лід. Дивно, але факт - такий цікавий компонент дійсно "оживляє" навіть фарш не найвищої якості, а котлети курячі, свинячі або яловичі виходять дуже ніжними.

Що додати в курячий фарш, щоб він не був рідким

Якщо ви часто стикаєтеся з такою проблемою - консистенція заготовки недостатньо густа - спробуйте додати у фарш трохи манки. Але враховуйте, що після того як крупа потрапить у м'ясну масу, ємність із цією сумішшю має хвилин 20-30 постояти в холодильнику. Це потрібно для того, щоб крупа розбухла і забрала в себе зайву рідину. Крім того, за півгодини навіть хліб встигне увібрати в себе курячий сік, завдяки цьому курячі котлети будуть ще смачнішими.

Як зробити курячі котлети - рецепт

Дотримуючись вищеописаних лайфхаків, у вас точно вийде з першого разу приготувати ідеальну вечерю.

Візьміть кілограм готового курячого фаршу або зробіть його самостійно. Вимочіть 250 гр м'якушки батона в теплому молоці, додайте у фарш. Туди ж покладіть 2 курячих яйця та 1 подрібнену ріпчасту цибулю. Якщо м'ясо було недостатньо жирним, можете покласти 20-30 гр вершкового масла. Посоліть, поперчіть, обсмажуйте на добре розігрітій сковорідці, змащеній олією.

Корисна порада: щоразу під час готування котлет пам'ятайте, що не можна використовувати для фаршу курячу шкіру - тільки м'ясо. Інакше котлети курячі вийдуть надто жирними, оскільки за високих температур жир почне топитися і витікати зі шкіри.

Вас також можуть зацікавити новини: