Як швидко відмити скло в духовці - лайфхаки / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Якщо духовкою користуватися постійно, то доведеться її регулярно мити - в іншому випадку на склі і дверцятах буде налипати бруд, який потім відчистити - ціла проблема. УНІАН з'ясував, як відмити духовку всередині так, щоб дверцята і скло блищали.

Як відмити духовку від сильного нагару оцтом і содою

Досвідчені господині поділилися порадою, як швидко відмити скло в духовці, а також змусити сяяти чистотою дверцята і інші елементи кухонної техніки. Для цього не потрібно купувати ніякі додаткові миючі засоби - можна обійтися оцтом і содою, які є на кухні у будь-якої жінки.

Інструкція наступна:

Відео дня
  • Змішайте соду з водою, щоб отримати пасту.
  • Нанесіть пасту на скло духовки і ретельно розподіліть.
  • Залиште на кілька хвилин.
  • Потім змішайте оцет з водою і використовуйте його для протирання скла.

Цей нескладний метод допоможе вам за лічені хвилини домогтися ідеальної чистоти і блиску духовки. 

Як відмити дзеркальну дверцята духовки лимонним соком

Ще один варіант, ніж відмити духовку - використовувати кислий цитрус. Вам потрібно взяти цілий лимон, вичавити з нього сік і полити ним забруднені місця духової шафи. Залишити на 5-10 хвилин, а потім витерти вологою ганчіркою. Для глянцевого сяйва можна додатково відполірувати дверцята ганчіркою з мікрофібри.

Важливо під час миття не використовувати абразивних матеріалів, які можуть подряпати скло. Також не варто чистити духовку, поки вона гаряча - переконайтеся, що техніка досить охолола. Завжди в кінці протирайте скло сухою ганчіркою, щоб прибрати розводи і краплі води, а також використовуйте рукавички для захисту рук і нігтів.

Вас також можуть зацікавити новини: