Вікно між кухнею і ванною в старих квартирах має кілька функцій / фото depositphotos.com

Багато хто з людей, які живуть або просто бували в старих квартирах, побудованих ще в радянські часи, напевно замислювалися над тим, для чого потрібно віконце між ванною і кухнею в таких будівлях. Для чого його робили – розповімо в матеріалі.

Навіщо в хрущовках віконце між кухнею і ванною - очевидні і не дуже причини

Справа в тому, що в хрущовках приміщення кухні і санвузла завжди були сусідніми, оскільки через це можна було зробити один стік для води і каналізації з метою економії. Відповідь на питання, чому в радянських квартирах робили вікно у ванній, вельми логічна - теж для економії, тільки вже електроенергії. Світло через вікно з кухні потрапляло в туалет або ванну, тим самим позбавляючи від потреби включати лампочку. Крім того, під час відключень світла таке вікно теж могло допомогти з освітленням.  

Також тому, навіщо робили вікно між ванною і кухнею, є ще одна, менш очевидна причина. Справа в тому, що вікно у ванну в радянських квартирах робили як технічний отвір для безпеки. Через нього при вибуху газу утворена хвиля могла б знайти вихід і зберегти в цілісності стіни, що виконують несучу функцію.

Відео дня

Відзначимо, що вікно між кухнею і ванною в сталінці виконувало точно таку ж функцію, оскільки ці квартири будувалися в ту ж епоху, що і горезвісні хрущовки.

Навіщо робили вікно між ванною і туалетом - просте пояснення

Відповідь, навіщо у ванній було вікно в туалет, теж дуже проста і досить практична. Воно допомагало позбавлятися від вологи і різного роду цвілі, що утворювалася через неї. Коли у ванній збиралася пара, і повітря ставало гранично вологим, можна було відкрити внутрішнє віконце для швидкого і ефективного провітрювання.

Раніше ми писали, як позбутися від конденсату на бачку унітазу, розповівши про те, як виправити таку проблему.

Вас також можуть зацікавити новини: