Яке найкорисніше м'ясо і як його готувати / depositphotos.com

М'ясо корисне, але не всяке, кажуть дієтологи. І справа не завжди в його кольорі - червоне воно чи біле, а й у тому, як його вирощують, як готують, а також у якій кількості вживають. Давайте розберемося, яке м'ясо корисніше за інші і чому.

Найкорисніші види м'яса

М'ясо - це багате джерело білка, а також заліза, цинку і вітамінів групи В. Але, попереджають дієтологи, зловживати ним не можна - навіть якщо воно дієтичне. До найкорисніших видів експерти віднесли:

  • М'ясо кролика

Конкурентів у нього немає - його визнали найкориснішим, тому що воно не містить антибіотиків і гормонів (як, наприклад, свинина і яловичина). Також у кролятині багато заліза, цинку, фосфору, вітамінів групи В, а засвоюється воно організмом легше, ніж інші види, бо містить мало жиру та холестерину.

Відео дня

Саме м'ясо кролика радять використовувати в дитячому раціоні.

  • М'ясо птиці

На другому місці - м'ясо птиці, курки та індички. Воно містить менше жирів, ніж яловичина та свинина, хоча так само здатне підвищувати рівень холестерину в крові.

Якщо є можливість - робіть вибір на користь індички. У ній менше жиру та калорій, а білка - більше. Також індичка багата на вітамін В3, він якраз контролює рівень холестерину в крові.

  • Баранина

На третьому місці - баранина. Її прийнято вважати жирним м'ясом, але вона насправді - багате джерело білка і містить у рази менше холестерину, ніж яловичина і свинина. Крім цього, в баранині міститься креатин, необхідний для росту м'язів.

Скільки можна їсти м'яса на тиждень

Для кожної людини рекомендації можуть бути різними, оскільки норма м'яса багато в чому залежить від індивідуальних особливостей організму і здоров'я.

Якщо говорити загалом, то кардіологи безпечною нормою м'яса на тиждень називають 350-500 г.

Не забувайте про те, що білок міститься не тільки в м'ясі, а й у рослинних продуктах - наприклад, у тих самих горіхах і бобових. Водночас повністю замінювати ними м'ясо не рекомендують.

У якому вигляді м'ясо найкорисніше

Якщо говорити про спосіб приготування, то найкорисніше м'ясо - відварене, запечене, приготоване на пару, але не смажене. Любите м'ясо зі скоринкою - готуйте його на грилі, цей спосіб набагато безпечніший за смаження.

Що стосується гормонів і антибіотиків, то позбутися їх допомагають невеликі хитрощі. Наприклад, м'ясо перед варінням потрібно вимочити протягом години і злити перший бульйон.

Раніше ми розповідали, чим може бути небезпечна зморщена картопля і чи можна її їсти насправді.

Вас також можуть зацікавити новини: