Погано сходить вода у ванній - причини та шляхи вирішення проблеми / фото ua.depositphotos.com

Індивідуальна ванна, напевно, була одним з кращих винаходів людства. Адже так приємно прийняти гарячий душ або зануритися в гарячу воду. Миття вже давно виконує не тільки гігієнічну функцію, але і розслаблюючу або навіть медитативну. Але вкрай неприємна ситуація, коли вода з ванни не сходиить.

УНІАН розбирався, що робити, якщо вода у ванні не сходить.

Чому погано сходить вода у ванній

Ця проблема знайома абсолютно всім - і тим, хто живе в приватному будинку, і жителям багатоповерхівок. Є кілька причин, чому у ванній не сходить вода:

Відео дня
  1. Експлуатаційні засмічення. Подібна неприємність може виникнути через відсутність профілактики засмічень. Причина проста - якість води. Наявність солей у водопровідній воді призводить до зниження пропускної здатності труб. Їх стінки товщають через нальот, що утворюється.
  2. Механічні засмічення. Найчастіше, ця проблема виникає через те, що злив забивається мильними залишкам, волоссям, шерстю тварин та іншим, що може перекрити трубу.
  3. Техногенні засмічення. Як правило, вони виникають через порушення будівельних норм при монтажі ванни або труб каналізації.

Якщо з першим і другим випадком можна спробувати впоратися самостійно, то при ідентифікуванні третього виду засмічення краще звернутися до фахівця.

Що робити, якщо вода не сходить з ванни

Рішення проблеми виходить з причини її виникнення. Так, якщо засмічення експлуатаційний або механічний, то зазвичай використовують спеціальні засоби для прочищення труб або побутову хімію, наприклад, всім відомий "Кріт".

Якщо ж не сходить вода у ванній після "Крота", то для вирішення цієї проблеми можна використовувати спеціальний трос, який механічно ліквідує засмічення.

Як правильно усунути засмічення в каналізації тросом:

  1. Акуратно помістіть кінець троса отвір труби і розмотайте його.
  2. Опускайте трос з трубу до тих пір, поки не відчуєте, що він уперся.
  3. Постарайтеся проштовхнути вміст труби.
  4. Якщо не виходить, то можна спробувати намотати те, що забило каналізацію. Для цього виконують кругові рухи тросом.
  5. Після того, як всі забруднення буду видалені, промийте трубу побутовою хімією і водою.

Це досить-таки трудомісткий процес, тому краще звернутися до фахівця, який точно все зробить правильно, і ситуація не погіршитися.

Бувають випадки, коли не сходить вода у ванній - засмічення немає. Тоді виною може бути недостатній ухил труб або ж проблеми зі стикуванням ванни і стояка, а саме в їх висоті. Тут без професійної допомоги не обійтися.

Як поліпшити злив у ванній кімнаті

Поліпшити злив у ванній можна декількома способами. Наприклад, замінити сифон на такий, у якого будуть більш плавні повороти.

Крім того, можна спробувати збільшити висоту зливу сантехнікі, або занизити вхід в стояк.

Правильне рішення запропонує лише сантехнік, тому не варто самостійно вирішити цю проблему. Необдумане рішення може лише погіршити проблему.

Як раніше повідомляв УНІАН, що робити, якщо тече унітаз після змиву.

Вас також можуть зацікавити новини: