Окрошку прийнято вважати літнім супом, але любителям цієї страви все одно, яка пора року за вікном. Окрошка добре насичує і дуже просто готується - відварив, нарізав, заправив. Але ми знаємо кілька хитрощів, як зробити окрошку ще смачнішою.
Раніше ми розповідали, яка готується дієтична окрошка - для тих, хто худне і не тільки.
7 секретів ідеальної окрошки
- Запікайте м'ясо
За народним рецептом в окрошку кладуть варену ковбасу. За класикою в окрошку повинно входити від одного до трьох видів м'яса - наприклад, шинка, куряче філе і яловичина, язик, або риба. Але якщо для вас це занадто, можна взяти один вид м'яса або риби, але не відварювати їх, а запекти в духовці. Головне правило - м'ясо повинне бути без жиру.
Щоб зробити окрошку менш калорійною, її можна приготувати без м'яса або риби. Спробуйте замість цього додати трохи авокадо.
- Нарізайте інгредієнти
Ми розуміємо, що натерти всі інгредієнти швидше, але краще їх дрібно нарізати. Починати краще з овочів, щоб вони пустили сік.
Замість свіжих огірків можна спробувати додати квашені - вийде цікавий смак.
- Зелень не нарізайте
А ось що стосується зелені, то її краще спочатку подрібнити, а потім потовкти разом з сіллю в ступці - так зелень буде ароматнішою й дасть більш яскравий смак. Таку суміш можна додавати в тарілку прямо перед подачею.
Якщо ви не любите кріп, можете його не додавати - поекспериментуйте з іншою зеленню.
- Беріть продукти кімнатної температури
Продукти для окрошки повинні бути однакової температури. Тож нехай варені яйця охолонуть, а ковбаса з холодильника нагріється, перш ніж нарізати їх. Але ось заправка для окрошки повинна бути холодною.
- Вибирайте правильний квас
Якщо ви любите окрошку з квасом, то найкраще підійде несолодкий квас, наприклад, білий. Солодкуватий присмак напою буде дисонувати з овочами і м'ясом.
- Розбавляйте кефір
Якщо любите окрошку з кефіром, то його потрібно злегка розбавити, щоб він був не такий густий. Додайте до кефіру трохи газованої мінералки - так ви полегшите його.
Замість кефіру можна взяти сироватку, тан, айран, мацоні. Або ж приготуйте окрошку на мінералці, присмаченою лимонним соком.
- Додайте пікантності
Окрошку на кефірі або айрані можна приправити порцією гірчиці або хрону. Хочете гарячіше - спробуйте перець чилі.
Не забудьте настояти окрошку в холодильнику протягом години-двох - смак у неї вийде більш насиченим.
Приємного апетиту!