Відмити жир на кухні нескладно / depositphotos.com

Кожна господиня знає, що кухня забруднюється дуже швидко - абсолютно всі поверхні покриваються нальотом і старим жиром, особливо ті, що знаходяться близько до плити. УНІАН з'ясував, як очистити стару плитку копійчаними засобами.

Як відмити кахель на кухні - народні засоби від свіжих плям

Практика показала, що забруднення на кухонних поверхнях бувають різними. Господаркам доводиться відмивати:

  • бризки від мильної води;
  • плями від буряка, моркви та інших фарбувальних овочів;
  • висохлий наліт від водопровідної води;
  • патьоки жиру після приготування страв.

Якщо плями свіжі, то бюджетний засіб для чищення кахлю на кухні, а також плитки - це мильний розчин. Вам потрібно просто розчинити в глибокій ємності засіб для миття посуду (альтернатива - рідке мило) в теплій воді. Змочити в отриманій суміші ганчірочку, а потім витерти плями. Як правило, свіжий бруд швидко зникає без додаткових зусиль.

Відео дня

Рецепт з бабусиного блокнота - лайфхак, чим відмити застарілий жир на кахлі

Кращий засіб від жиру на плитці - це звичайна харчова сода (нею досвідчені господині користуються не тільки в кулінарії, але і під час прибирання). Є три найбільш ефективних варіанти застосування, ви можете вибрати свій:

  • розчинити 1 ст. л соди в 1 л теплої води, перелити суміш в пульверизатор, попшикати на плитку, залишити на 15 хвилин, витерти ганчіркою;
  • змішати 1 ст. л соди і воду так, щоб вийшла кашка, нанести її на кахель, почекати 10-15 хвилин, змити бруд м'якою губкою;
  • нанести соду точково на сліди жиру або плями від овочів, залишити на ніч, вранці протерти вологою ганчіркою.

До речі, сода відмінно рятує не тільки від жиру, але і від цвілі. Якщо вас цікавить боротьба і з такою проблемою, то зробіть густу кашку з соди і води, змастіть нею сліди грибка, залиште на 4-5 годин, а потім ретельно потріть щіткою і змийте теплою водою.

Вас також можуть зацікавити новини: