Версій про те, чому кішки топчуть лапами людини, кілька / фото ua.depositphotos.com

Кішки можуть дивувати своїх господарів раптовими "нападами" ніжності. Тварини нерідко застрибують на людину і починають топтати її лапками. При цьому деякі пухнастики ще й муркаютьь. Однак не всі знають, чому кішка топче людину лапками.

Існує декілька причин такої поведінки. УНІАН розповідає, чому кішка топче передніми лапами і чи може це бути пов'язано з якимись прикметами.

Чому кішка топче лапами людину - теорії та версії

Вважається, що кішка топче лапами живіт свого господаря, якщо вона хоче спати і намагається "вимісити", немов тісто, місце під собою. У далекому минулому дикі кішки топтали лапками траву, створюючи собі зручне місце для відпочинку. 

Відео дня

Крім цього, експерти вважають, що так кішки готували собі місце для пологів. Як відомо, тварини завжди шукають безпечне і затишне укриття. Звичайно, ця теорія викликає питання: чому кішка топче лапами господаря, адже він точно не трав'яниста галявинка або місце для пологів. Насправді ж, якщо тварина топче вас - поруч з вами їй максимально комфортно.

Що означає, коли кішка топче лапками - це може бути "гімнастикою"

Ще одним поясненням того, навіщо кішка топче лапками, вважається версія про те, що так тварина масажує собі живіт. Деякі експерти вважають, що під час свого "ритуалу" кішки працюють лапками і м'язами "пузика", а тому стимулюють перетравлення їжі і покращують роботу свого кишечника.

Чому кішки мнуть лапами і мурчать - версія езотериків

Деякі вірять в те, що коти здатні ділитися з людиною позитивною енергією. А коли вони топчуть лапками і муркають, вони нібито хочуть дати своєму господареві ще більше позитиву. А тому якщо пухнастик раптово на вас застрибнув і почав "м'яти" вас лапками, солодко муркаючи, не лайте його.

Шкода, але не усі знають, що означає, коли кіт топче лапками. Деякі люди думають, що так тварина балується або ж показує своє погане ставлення. Це зовсім не так, не проганяйте вихованця, адже так він ділиться з вами своєю любов'ю. До слова, раніше вже стало відомо, чому кішку пускають в будинок першою - це дійсно важливо знати.

Кішка мне лапами живіт - прикмета

Згідно з повір'ями, якщо кішка топче лапами і муркає, вона натякає на прийдешні зміни. Так пухнастик нібито говорить господарю про те, що скоро його життя зміниться. При цьому нічого поганого у цій прикметі немає, адже вважається, що так тварина сповіщає лише про хороші зміни.

Однак вчені ставляться до прикмет скептично. Доказів про те, що поведінка котів нібито може бути пов'язана з чимось надприродним, немає.

Вас також можуть зацікавити новини: