Які комахи можуть з'явитися у ванній / depositphotos.com

Комахи у ванній - поширена проблема, яка, хоч і не є критичною, але дуже неприємна для людини. Паразити смертельної небезпеки не несуть, але зовні виглядають відштовхуюче, крім того, є переносниками інфекцій. УНІАН розповість, які комахи можуть з'явитися у ванній, і як від них позбутися.

Раніше ми говорили про те, чим можна вивести чорну цвіль у ванній.

Як позбутися від багатоніжок у ванній - мокриця звичайна

Перший тип паразитів, яких ви можете зустріти у ванній кімнаті - це мокриця. Вона приходить тільки в ті приміщення, де є проблеми з вентиляцією і чистотою. Тобто, винуватцем таких непроханих гостей завжди вважається людина, яка живе зі зламаним воздуховодом і не дотримується норм гігієни в санвузлі.

Відео дня

Мокриця - швидка комаха, тому зловити її самостійно навряд чи вийде. Членистоноге харчується сміттям, відходами і навіть кімнатними квітами - для людини не небезпечно, але все одно неприємно. 

Від комахи можна позбутися народними методами:

  • 0.5 л. окропу, 100 гр сухого квасу розмішати, перелити в пульверизатор і розпорошити в місцях, де ви виявили мокрицю;
  • 0.5 л води, 0.5 ч.л будь-якого тютюну, 0.5 ч. л червоного перцю, 0.5 ч. л кальцинованої соди розмішати, перелити в пульверизатор і обробити всі кути в приміщенні.

Якщо ви вибрали другий спосіб, то через 7-8 годин потрібно вимити ванну за допомогою будь-якого миючого засобу - це додаткова міра профілактики від дрібних комах.

Як позбутися від чешуйниці у ванній - другий тип шкідника

Чешуйниця - це маленький паразит сріблястого кольору, який теж може захотіти жити у вашому домі. Для людини він не небезпечний так само, як і мокриця, але чешуйниця ласує крохмалем, а значить - шпалерами, книгами і будь-якими іншими предметами інтер'єру, в складі яких є ця речовина. Позбавлятися від чешуйниці потрібно терміново, так як вона може завдати чималої шкоди ремонту житла.

Досвідчені господині рекомендують ті ж засоби, які допомагають від мокриці (ми їх описували вище). Крім них можна насипати по кутах ванної кімнати кухонну сіль або порошок борної кислоти. Коли засіб стане вологим - його потрібно зібрати і вимити підлогу, кути і плінтуси миючим, у складі якого є хлор.

Що робити, щоб комахи у ванній не з'являлися

Існують кілька правил, які допоможуть вам взагалі не стикатися з проблемою шкідників у ванній кімнаті. Для того, щоб попередити проблему і потім не вирішувати її, дотримуйтесь інструкції:

  • не сушіть мокрі рушники у ванній;
  • перевірте, чи справна витяжка, а якщо немає - полагодіть її;
  • насухо витирайте підлогу у ванній кімнаті після "банних процедур";
  • відкривайте двері в приміщення, щоб забезпечити циркуляцію повітря;
  • не допускайте появи цвілі і вогкості у ванній.

Також рекомендується регулярно мити ванну, підлогу, стіни і кути хлоркою - комахам не подобається ні запах, ні хімічний склад такого засобу.

Вас також можуть зацікавити новини: