Ванну можна очистити від грибка білизною / фото flickr.com/stillawake

Чорна цвіль (грибок) у ванній кімнаті чи в іншому приміщенні – не найкраща "сусідка", з нею точно необхідно терміново боротися, і це можна досить швидко зробити. Її можна позбутися буквально за 5 хвилин – найкращий засіб від цвілі у ванній – білизна.

Цвіль з'являється там, де постійно висока вологість, і якщо людина буде довго перебувати в приміщенні, в якому є грибок, то їй загрожують висипання на шкірі, сухий кашель, синусит, пневмонія й астма – ось чим небезпечна чорна цвіль у ванній.

Щоб позбутися грибка, знадобляться білизна, малярний пензель/зубна щітка, ємність для білизни, ганчірка, тепловентилятор (дуйка), рукавички й респіратор.

Відео дня

Перед тим, як почати роботу, обов'язково надіньте рукавички й респіратор. Білизна має неприємний запах і може пошкодити шкіру. Якщо у вас є окуляри – краще працювати в них.

Білизна допоможе позбутися грибка у ванній / скріншот

Як прибрати цвіль у ванній в домашніх умовах за 5 хвилин

Якщо цвіль в'їлася не дуже глибоко в поверхню, то її дійсно можна прибрати буквально за 5 хвилин – для цього потрібно налити білизну в ємність, взяти пензель чи зубну щітку й нанести засіб на те місце, де є грибок.

Як прибрати цвіль зі стін у ванній кімнаті – швидкий спосіб

Наносьте білизну на стіну – якщо у вас на стінах покладена плитка, то після нанесення засобу її варто протерти. Якщо ж стіни пофарбовані, чи на них поклеєні шпалери, просто рясно обробіть уражені місця білизною. Чим більше цвілі – тим більше разів доведеться наносити білизну.

Як прибрати цвіль у ванній на стелі – простий спосіб

Принцип роботи такий же – наносьте білизну доти, доки цвіль не зникне з поверхні. Якщо грибок глибоко проріс – доведеться докласти зусиль – використовуйте багато білизни й буквально відтирайте його від стелі.

Будьте уважні, білизна може капати з пензля чи зубної щітки. Якщо краплі потраплять на шкіру чи в очі – відразу ж все ретельно промийте.

Білизна допоможе відчистити від грибка герметик у ванній / скріншот

Як прибрати цвіль у ванній на герметику – лайфхак

Якщо просто стерти цвіль з герметика білизною не вдається, варто використовувати спонжі. Занурте спонжі в білизну, покладіть на уражений грибком герметик й притисніть. Через приблизно 8 годин зніміть спонжі і витріть залишки цвілі.

Щоб прибрати цвіль у ванній білизною надовго, потрібно розібратися з причиною її появи – вологою. Після обробки уражених грибком ділянок просушіть ванну кімнату тепловентилятором.

Вас також можуть зацікавити новини: