Підставка для ялинки своїми руками / фото depositphotos.com

Новий рік 2023 - час, коли у людей з'являється безліч клопоту. Потрібно не забути купити продукти, нарядити квартиру і придбати найголовніший атрибут свята - вічнозелене дерево. УНІАН розповість, як робиться підставка для живої ялинки своїми руками.

Раніше ми говорили про те, як нарядити ялинку на Новий рік 2023 правильно.

Саморобна підставка для ялинки з дощечок

Якщо ви купили ялинку висотою 1-1.5 м, то така підставка виявиться ідеальним варіантом, так як підходить тільки для невеликих дерев. Для того, щоб її зробити, вам потрібні:

Відео дня
  • довгі дощечки (60х15х3 см) - 2 шт;
  • квадратні дощечки (15х15х3 см) - 2 шт;
  • саморізи;
  • шуруповерт;
  • рулетка.

Візьміть довгі дощечки, відміряйте на кожній з них відстань 22.5 см і намалюйте лінію. Покладіть дощечки хрест навхрест до кордону зіткнення. Скріпіть саморізами хрестовину, а по краях верхньої дощечки прикріпіть квадратні частини. Посеред довгої дощечки просвердліть отвір, по діаметру, що дорівнює стовбуру ялинки. Для того, щоб міцно закріпити дерево, можна використовувати довгий гвинт.

Підставка для ялинки з дерева у вигляді пенька

Ті люди, у яких в господарстві є зруб дерева (невеликий пеньок), можуть використовувати його в якості підставки під ялинку. Вам достатньо буде просто вирівняти пеньок так, щоб він стійко стояв на підлозі, а далі - просвердлити отвір під діаметр стовбура ялинки. Додатково пень можна задекорувати - попшикати штучним снігом, наклеїти блискітки, стрази або "дощик".

Проста підставка для ялинки з пластикових труб

Оригінальний варіант для українців, у яких після ремонту залишилися шматки труб з ПВХ. З них цілком можна зробити хорошу підставку для ялинки, якщо проявити трохи кмітливості. Переконайтеся, що у вашому домі є:

  • хрестовина для з'єднання труб;
  • пластикова труба 120 см;
  • заглушки без різьблення - 5 шт;
  • саморізи;
  • шуруповерт;
  • фарба.

Для початку, вам потрібно розрізати трубу на 4 частини і з'єднати їх хрестовиною. Далі - надіти заглушки на вільні кінці труб, а ще одну - встановити по центру хрестовини отвором вгору. Не забудьте прикрутити центральну заглушку саморізами, щоб вона міцно трималася на трубах. Вуаля - можете фарбувати труби в коричневий колір (під дерево) і ставити ялинку всередину заглушки. 

Корисна порада: якщо ялинка у вас занадто висока, то оптимально буде поставити в заглушку ще один шматочок труби.

Підставка для маленької ялинки своїми руками з пляшки

Іноді так трапляється, що пластикові бутлі для води перестають бути придатними - на стінках утворюється незмивний наліт, а на дні ємності - осад зеленого кольору. Воду в такі пляшки наливати вже не можна, а ось зробити з них підставку для ялинки - легко. Все, що вам потрібно - це просто розрізати бутиль на дві частини, а потім вставити верхню в нижню. З порожньої пляшки від шампуню або гелю для душу можна зробити циліндр і встановити його в шийку, а вже туди вставляти стовбур дерева. 

Корисна порада: налийте в нижню частину пляшки воду, щоб конструкція була більш стійкою, а ялинка згодом не впала.

Вас також можуть зацікавити новини: