Чим замінити картоплю - варіанти на кожен день / фото pexels.com

Картопля - незамінний інгредієнт у багатьох стравах, але іноді виникає необхідність знайти заміну цьому коренеплоду. Давайте розбиратися, що можна використовувати замість картоплі, щоб не зіпсувати смак страви.

Чим замінити картоплю дитині - порада мамам

Замість картоплі можна використовувати різні альтернативи, щоб приготувати смачні та різноманітні страви для всієї родини. 

Якщо ваш малюк не вживає картоплю або у вас виникла нестача цього продукту в холодильнику, не впадайте у відчай! Є кілька замінників картоплі, які можуть підійти навіть найменшим гурманам. Одним з варіантів може бути батат, також відомий як солодка картопля. 

Відео дня

Чим замінити картоплю в вінегреті та інших стравах

Ще однією прекрасною альтернативою картоплі є топінамбур або "земляна груша". Його можна використовувати, якщо ви не знаєте, чим замінити картоплю в олів'є. 

Також топінамбур можна просто посмажити з часником, цибулею або грибами - вийде смачний замінник улюбленої смаженої картоплі.

Чим можна замінити картоплю в супі - ідеї на кожен день

Якщо ви шукаєте, чим замінити картоплю в окрошки, то також зверніть увагу на батат. Він має ніжний смак і багатий поживними речовинами, тому відмінно підійде для приготування пюре або запіканок.

Якщо вам не підходить картопля, ви можете скористатися альтернативними інгредієнтами, щоб приготувати чудові страви. Одним з таких варіантів є використання кореня пастернаку, який має схожі характеристики та смак. Він просто відмінно підійде, якщо ви шукаєте, чим замінити картоплю в борщі.

Раніше УНІАН розповідав, чим замінити крохмаль у стравах.

Інший варіант - це використання гарбуза, який додасть особливого аромату і м'якості вашій страві. Також для заміни картоплі можна розглянути цвітну капусту, яка додасть цікаві відтінки і текстуру.

Вас також можуть зацікавити новини: