Легкі способи, як вивести котячий запах, існують / фото ua.depositphotos.com

Інформація, що робити, якщо вдома смердить котом, полегшить життя будь-якому власнику цих милих пухнастиків. Звичайно ж, завдання, як прибрати котячий запах у квартирі, явно не з найпростіших, але воно здійсненне.

Раніше УНІАН писав, як прибрати неприємний запах з раковини, а сьогодні ви дізнаєтеся, чому смердить від кота, і як з цим боротися.

Чому вдома пахне кішкою - причини

У більшості випадків головними причинами неприємного запаху є те, що ваш кіт перестав ходити в лоток. Найчастіше це відбувається через наступні фактори:

Відео дня
  • кіт досяг статевої зрілості і мітить територію;
  • наявність сторонніх запахів біля котячого туалету;
  • коту не подобається наповнювач або лоток;
  • різні стресові ситуації (переїзд, поповнення у родині).

Також у тварини можуть бути проблеми зі здоров'ям, через які запах його сечі стає таким їдким і стійким. Наприклад, нестерпний запах сечі може свідчити про порушення роботи нирок або сечовидільних шляхів.

Що робити, якщо вдома смердить котом - лайфхаки і народні засоби

Існують кілька поширених і досить простих способів, як вивести котячий запах. І для цього зовсім не обов'язково розорятися, гублячись у пошуках новомодних спреїв і нейтралізаторів.

Серед народних засобів і методів, які допоможуть вам позбутися стійкого котячого запаху, особливо виділяють:

  1. Розчин марганцівки. Важлива умова - марганцівка повинна бути добре розведена. Допоможе очистити дивани і меблі.
  2. Розчин оцту і сода. Після обробки поверхонь розчином оцту з водою (з розрахунку 1:3) їм потрібно дати повністю висохнути і тільки потім посипати содою для остаточного видалення запаху і котячої сечі, і оцту. Використовують для обробки диванів, килимів, всіх видів підлог і матраців.
  3. Сода і 3%-й розчин перекису водню. Забруднені місця спочатку потрібно посипати содою, а потім полити розчином і залишити на час від 8 до 12 годин, після чого витерти мокрою ганчіркою. Цей метод підійде для очищення диванів і будь-який інший м'яких меблів.
  4. Горілка. Підходить для очищення будь-яких поверхонь.
  5. Лимонна кислота. Використовуючи такий метод, поверхні варто обробити розчином (сік одного лимона на склянку води) і дати висохнути. Крім меблів, лимонна кислота допоможе очистити паркет, лінолеум, і ламінат.

Пам'ятайте, що всі ці методи - боротьба з наслідками. Важливо все-таки з'ясувати причину небажаної поведінки кота, який відмовляється від лотка. І обов'язково перевірте, чи здоровий ваш улюбленець.

Вас також можуть зацікавити новини: