Як прибрати неприємний запах з раковини на кухні / depositphotos.com

При регулярному використанні мийки на кухні і, здавалося б, підтримці чистоти, неприємний запах з раковини все одно може з'явитися. Це псує не тільки настрій, але і загальне враження від присутності в приміщенні, тому проблему потрібно вирішувати невідкладно. УНІАН розповість, як це можна зробити.

Раніше ми говорили про те, як прибрати накип з крана підручними засобами.

Чому з'являється неприємний запах каналізації з раковини на кухні - причини

Перед тим, як боротися з небажаним ароматом зі злива мийки, потрібно зрозуміти, чому він взагалі міг з'явитися. Причин такого явища кілька:

Відео дня
  • засмічення в сифоні - залишки їжі, сміття та інші відходи накопичуються на стінках труб або в сифоні і утворюють пробки;
  • нерегулярне використання мийки - якщо ви користуєтеся раковиною рідко, то в ній не з'являється водяний затвор, який змиває будь-які запахи;
  • завоздушування - раковина "булькає" , якщо сусіди встановили заглушки;
  • деформація гофри - у процесі використання раковини трубка може розтягнутися або провиснути.

Ще однією причиною фахівці називають неправильний монтаж сифона - в даному випадку проблема вирішується кардинально повним перевстановленням даного елемента конструкції.

Як прибрати неприємний запах з раковини - народні методи

Для початку вам потрібно поспостерігати за роботою мийки - це необхідно, щоб визначити приблизний спектр проблеми. Якщо рідина в раковині стікає нормально, а запах все одно залишається, спробуйте промити мийку гарячою водою з содою. Не допомогло - перевіряйте герметичність сифона, гофри і всіх інших елементів. Якщо десь підтікає, то можна обробити проблемне місце герметиком.

У разі, коли ніяких пошкоджень немає, а мийка все одно виділяє неприємний запах, рекомендуємо звернутися до "бабусиних" методів:

  • засипати 1 склянку солі в слив, залити 300 мл окропу, залишити на 3 години, а потім включити гарячу воду і почекати 5 хвилин;
  • сіль і соду змішати в рівних пропорціях, засипати в злив, через півгодини залити окропом;
  • 2 ст. л соди засипати в злив, влити 1 склянку оцту і заткнути отвір ганчіркою, через 10 хвилин промити раковину окропом;
  • 1 пакетик лимонної кислоти висипати в злив, залити 100 мл гарячої води.

Також для очищення засмічення в раковині і усунення неприємного запаху можна використовувати "Кріт" або інші подібні хімічні речовини.

Додаткова міра - спеціальний трос для прочищення сантехніки. Навіть після маніпуляцій з сіллю, содою або оцтом, таке пристосування не буде зайвим. Вам потрібно:

  • зняти гофру;
  • вставити трос в отвір і проштовхнути його до максимальної глибини;
  • утримуючи кожух, обертати рукоятку троса;
  • робити так, поки не натрапите на засмічення - його можна або зачепити і витягнути, або розбити.

Для того, щоб здійснювати такі дії якомога рідше, або взагалі не стикатися з засміченням в раковині, завжди використовуйте спеціальну сіточку для кухонної мийки. Після кожного миття посуду промивайте раковину гарячою водою і періодично прочищайте її содою і оцтом в якості профілактики.

Вас також можуть зацікавити новини: