Як продовжити термін зберігання сосисок / фото ua.depositphotos.com

Термін зберігання сосисок зазвичай вказується на упаковці. Після відкриття важливо не пропустити той момент, коли продукт вже не придатний для вживання і може бути дуже небезпечний для вашого здоров'я.

Щоб не ризикувати, потрібно запам'ятати кілька простих ознак і правил, як зрозуміти, що сосиска зіпсувалася.

Термін придатності сосисок в упаковці

Термін зберігання сосисок у вакуумній упаковці найдовший. Якщо її не відкривати, то ковбасні вироби залишаються придатними до 35 діб за умови зберігання їх у холодильнику. В такому випадку сосиски не повинні зіпсуватися.

Відео дня

Скільки днів можна їсти відкриті сосиски

Якщо упаковку відкрили, то термін зберігання сосисок буде також залежати від того, в якій вони оболонці. Натуральна оболонка дозволить зберігати продукт ув холодильнику близько трьох діб. Сосиски в поліетиленовій оболонці протримаються максимум два дні. А якщо оболонка зроблена з поліамідного речовини, то сосиски будуть залишатися придатними до вживання до десяти днів.

Пам'ятайте, важливо зберігати сосиски у холодильнику. При кімнатній температурі у готового продукту термін зберігання буде довше, а ось сирі сосиски зіпсуються вже через 3-4 години. 

Як продовжити термін зберігання сосисок

Найкраще не відкривати упаковку до моменту використання продукту. Це допоможе продовжити термін зберігання.

Сирі сосиски можна відправити в морозилку. Для досягнення найбільшого ефекту виріб слід щільно обернути у харчову плівку, фольгу, папір, або ж просто помістити в пакет.

До моменту використання найкраще не відкривати упаковку з сосисками / фото ua.depositphotos.com

Дотримуючись усіх умов, якість сосисок вдасться зберегти на пару місяців і сміливо вживати.

Як зрозуміти, що сосиска зіпсувалася

Однією з ознак того, що сосиски або сардельки більше не придатні, є поява різкого кислого запаху. На поверхні продукту може утворитися липка або слизька пінка. Деякі вироби темніють або навіть покриваються пліснявою. 

Також про псування продукту можуть свідчити утворення крапельок вологи під оболонкою. 

Що значить, якщо сосиски зморщилися

Якщо сосиски зморщилися від будь-якого виду термічної обробки, це означає, що виробник додав у продукт занадто багато води або карагенану. Це природний гелеутворювач, який використовують, щоб покращити консистенцію ковбасних виробів.

Вважається, що карагенан безпечний. Однак, фахівці попереджають, що у надмірних кількостях він здатний викликати запальні процеси в шлунково-кишковому тракті. Тому слід бути обережними.

Раніше УНІАН писав, чим корисний чай каркаде, про його цілющі властивості.

Вас також можуть зацікавити новини: