Харчова сода використовується не тільки в кулінарії / фото ua.depositphotos.com

Харчова сода - універсальний засіб, який можна не лише додавати у випічку, а й використовувати для прибирання квартири. Крім того, сода чудово справляється з хворим горлом. Чим може допомогти сода і де її застосувати у господарстві - читайте на УНІАН.

Раніше ми говорили про те, де можна застосувати активоване вугілля, а сьогодні поділимося лайфхаками використання іншого, не менш популярного засобу.

Сода харчова - чим корисна

Сода може допомогти як у приготуванні кулінарних страв, так і для чищення різних забруднень.

Відео дня

Також харчова сода нейтралізує надлишок шлункової кислоти, чим сприяє нормалізації кислотно-лужного балансу в організмі, очищенню організму, виведенню токсинів. Але слід пам'ятати, що прийом розчину соди протипоказаний при виразці шлунка і 12-палої кишки, діабеті, хворобах шлунково-кишкового тракту і нирок, вагітності та годуванні грудьми.

Якщо у вас болить горло - розчином харчової соди його можна полоскати, оскільки вона має антисептичні та протизапальні властивості.

Що розчиняє сода - боротьба з іржею

Сода здатна розчиняти органічні сполуки, такі, як бруд і жир. Тому, якщо у вас закінчився засіб для миття посуду - можна використовувати цей білий порошок. Також вийде почистити сантехніку - подряпин на поверхні не залишиться.

До речі, добре бореться сода з іржею в унітазі. Ми вже розповідали про такий народний метод, коли показували, як очистити кока-колою унітаз.

Содою відмити іржу в туалеті не складе труднощів / фото ua.depositphotos.com

Також можна содою відмити іржу з металу. Для цього на виріб із легкою корозією потрібно нанести густий розчин, змішавши соду з водою, і залишити на пів годинки. Після - протерти вологою ганчірочкою. Для видалення більш сильної іржі після можна використовувати алюмінієвий скребок для посуду (якщо немає - замініть фольгою) і ретельно очистити предмет. Однак варто враховувати, що після такої "жорсткої" чистки метал потрібно обробити захисними засобами, оскільки порушиться структура його поверхні.

Чи можна мити машину содою - названо відповідь

Сода також може допомогти з миттям автомобіля. Наприклад, сильний розчин і зубна щітка - відмінний варіант, щоб очистити клеми акумулятора.

Харчова сода також допоможе прибрати невеликі плями іржі. Для цього знадобляться все ті ж розчин гідрокарбонату натрію і зубна щітка або ганчірочка. Ще можна попередньо обробити місце корозії оцтом, після чого вже наносити.

Сода не впливає на гуму погано, тому її розчином можна відмити і брудні автомобільні шини. Щоб отримати густу пасту, потрібно змішати її з водою в пропорціях один до одного, нанести на гуму, а потім змити. Ідеально чорними вони не стануть, але майже як нові виглядатимуть.

Сода допоможе позбутися від запотівання скла в машині / фото ua.depositphotos.com

А завдяки здатності харчової соди вбирати вологу, вона допоможе позбутися від запотівання скла в машині взимку. Для цього в салоні досить помістити мішечок з цією речовиною. Більш того, це ще й дозволить позбутися від неприємного запаху!

До речі, раніше ми вже детально розповідали, що робити, якщо запотіває лобове скло, і як швидко позбутися від цієї проблеми.

Вас також можуть зацікавити новини: