Як перевірити якість сиру / фото depositphotos.com

Сир часто підробляють для здешевлення виробництва, або додають сумнівні інгредієнти, щоб продукт довше зберігався. УНІАН розповість, як розпізнати підроблений і неякісний сир самостійно. А щоб не сумніватися в якості і смаку продукту, можна самостійно зробити домашній сир.

Як визначити якість сиру за зовнішнім виглядом і ароматом

Натуральний сир повинен бути білого або кремового кольору. Його консистенція однорідна, крупинки мають приблизно однаковий розмір. Перевірте запах сиру - якщо аромат молока дуже слабкий або відсутній, то продукт зроблений з сухого молока, а не натурального.

Як перевірити сир за допомогою йоду

Йод допоможе виявити крохмаль в складі сиру. Візьміть трохи сиру і капніть на нього пару крапель йоду. Зачекайте 5 хвилин. Якщо сир став синім або фіолетовим, то в нього додали крохмаль, а натуральний продукт буде жовтим або коричневим.

Відео дня

Як перевірити сир на натуральність в гарячій воді

Візьміть невелику грудку сиру і покладіть в окріп. Якщо сир повністю розплавився і перетворився в тягучу масу, а вода залишилася чистою, то перед вами якісний продукт. Ненатуральний сир в окропі не плавиться або розпадається на пластівці. Також про підробку свідчить жирна плівка на поверхні води.

Як дізнатися, чи є в сирі пальмова олія

Залиште грудку сиру при кімнатній температурі на півдня. Якщо сир пожовтів, але смак і запах не змінився, то в ньому є пальмові або інші рослинні олії. Якщо ж сир почав киснути і змінив запах - продукт натуральний.

Вас також можуть зацікавити новини: