Навіщо додавати соду в смажену цибулю, розповідаємо нижче / фото ua.depositphotos.com

Цибуля є одним із найбільш використовуваних продуктів на кожній кухні. Його додають в салати, запіканки, м'ясо і, звичайно ж, він є незамінним при приготуванні супу. Рідко яка зажарка обходиться без цибулі, і тут багато господинь задаються питанням - як його не спалити. Погодьтеся, напевно у вас таке теж траплялося: відвернулися на 5 хвилин, а цибуля вже перетворився на дрібні вуглинки. 

Раніше УНІАН писав, як смачно замаринувати цибулю. У цій статті ви дізнаєтеся, як смачно посмажити цибулю, щоб вона була золотистою і хрусткою. 

Для чого додавати соду в смажену цибулю

Цибуля - досить примхливий інгредієнт. Хтось не любить її смак, комусь він не подобається в певному вигляді - чи то салати або тушковані страви. При цьому найбільш часто складнощі в приготуванні цибулі виникають при її обсмаженні. Намагаючись посмажити цибулю смачно і зробити її хрусткою і золотистою, багато господинь втрачають момент, внаслідок чого цибуля підгорає. Однак цього можна уникнути.

Відео дня

Досвідчені господині радять додавати в сковорідку з цибулею соду. Ви запитаєте, як же це допоможе зробити цибулю золотистою? Метод незвичайний, але дійсно робочий. Що ж робить сода з цибулею? Відповідь проста: вона спростить смаження цибулі, не дасть їй пригоріти до сковороди, допоможе обсмажити цибулю до золотистого кольору, при цьому зберігши текстуру овоча.

Коли і скільки соди додавати

Щоб посмажити цибулю смачно, соду в неї додавати потрібно не відразу. Спочатку обсмажте її в розігрітій олії до золотистого кольору. Після цього - сміливо всипайте соду. Робити це потрібно, виходячи з розрахунку третину чайної ложки на 300 грамів сирої цибулі. 

Зауважте, сода не завадить вам смачно посмажити цибулю, а зробить її практично ідеальною. Кулінари відзначають, що сода прискорить процес карамелізації цибулі і посилить її аромат. Цибулю за цим методом можна обсмажувати як для супу, так і для використання в фарші, салатах та інших стравах. 

Бонус: навіщо додавати соду при смаженні м'яса

Сода - ідеальний помічник, якщо потрібно приготувати жорстке м'ясо. Вона допоможе розм'якшити його волокна, при цьому зберігши соковитість продукту. Цей секрет відмінно підходить для смаження яловичини, яка славиться своєю жорсткістю. Раніше ми вже говорили про те, як смажити м'ясо, щоб воно було м'яким і соковитим.

Якщо вам потрібно приготувати жорстке м'ясо, натріть його содою і залиште на 15-20 хвилин в холодильнику. Перед приготуванням не забудьте промити м'ясо під проточною водою. Якщо ж мова йде про дуже жорстке м'ясо, його можна витримати в холодильнику близько двох годин. 

До речі, господині також радять додавати дрібку соди при приготуванні яловичої або свинячої печінки. Вона допоможе зробити її більш ніжною і позбавить продукт від гіркоти. 

Вас також можуть зацікавити новини: