Кращий засіб від тарганів - комплексний підхід / depositphotos.com

Виганяти з дому цих неприємних "сусідів" необхідно не тільки з огиди. Чим небезпечні таргани - вони переносять близько трьох десятків збудників шлунково-кишкових захворювань, небезпечних інфекційних хвороб, вірусів і навіть яйця глистів, можуть викликати алергічні реакції і стати причиною астми.

Як позбутися тарганів назавжди - послідовність дій

Вони лізуть в квартиру з каналізаційних стояків, щілин між перекриттями або просто приходять від сусідів, які їх потруїли або почали ремонт, знищуючи старі гнізда. Розповідаємо, як швидко позбутися тарганів, для цього потрібно:

  1. Провести ретельну інспекцію всіх меблів, в тому числі шафок, ящиків, кухонної плити. Таргани можуть влаштувати гніздо і між пачками з крупою в дальньому кутку, тому весь вміст вийняти і переглянути, прибрати подалі від оброблюваних місць. У разі виявлення гнізд, в тому числі на полицях, в кутах та ін. - знищити інсектицидом. Бажано відсунути меблі від стін, але якщо це неможливо - забризкати в щілини спрей від тарганів.
  2. Прибрати залишки продуктів, наприклад, крупу і цукор, крихти від хлібобулочних тощо.
  3. Ретельно вимити всі полки і ящики з мильним засобом або використовувати народні засоби, про них пізніше.
  4. У максимально доступних місцях - уздовж плінтусів, на зворотному боці меблів, навколо каналізаційних і вентиляційних отворів - нанести безперервні смужки олівцем від тарганів або розставити крапки пастою на відстані 15-20 см.
  5. Вкрай бажано герметично закрити всі "входи" в квартиру, через які таргани можуть лізти ззовні - вгорі і внизу навколо газової та водопровідних труб, каналізаційних зливів тощо. Залежно від конкретного випадку використовувати для цього герметик, гіпсову шпаклівку, навколо вентиляційної решітки можна акуратно засиліконити. У будь-якому разі, ці місця також обробити обраним препаратом.

Подумали, що не дуже й це все швидко? У порівнянні з кількома годинами, які ви витратите на комплексний підхід, - місяці та роки безуспішної точкової боротьби будуть тягнутися набагато довше.

Відео дня

Важливо: до хімічних засобів у тарганів рано чи пізно відбувається адаптація, тому не виключено, що їх доведеться перебрати кілька видів. Крім того, олівець діє довше, він і так сухий, а пасту потрібно оновлювати раз на пару тижнів.

Як позбутися тарганів в домашніх умовах - головне, чистота

Коли ви знищили гнізда, зробили генеральне прибирання в приміщенні та провели обробку, на перше місце виходить питання збереження реультату:

  • регулярно прибирайте, особливо в кутах і місцях скупчення бруду;
  • закривайте продукти щільно;
  • своєчасно та регулярно утилізуйте сміття;
  • протирайте насухо поверхні (навколо раковини, підлогу у ванній після душу), особливо на ніч, таргани люблять вологість;
  • не залишайте на ніч брудний посуд і не протерті столи із залишками їжі і крихтами, щоб не приманювати нових лазутчиків;
  • використовуйте фумігатори від комах.

Для прикладу: тарганів приваблює запах пива. Якщо після вечірки ви не виносите тару відразу, хоча б добре її ополосніть, щоб мінімізувати можливість нової навали на таку приманку.

Деякі люди відзначають позитивні результати і після застосування не спеціальних препаратів. Як позбутися від тарганів народними засобами - наприклад, розсипання борної кислоти або кремнезему на місця проживання або можливої появи допомагає знизити їх чисельність. З борною кислотою роблять кульки, змішуючи її з борошном і яєчним жовтком, і розкладають їх в кутах і під меблями.

Нашатирний спирт добре відлякує тарганів, якщо протирати їм поверхні - потрібно розводити з водою і протирати розчином всередині шафок після прибирання, мити підлогу. Позитивні відгуки отримало й застосування спиртового розчину формальдегіду. Столи на ніч можна протирати водою c оцтом (одна частина оцту на три частини води, попередньо перевірте на непомітній ділянці, щоб не зіпсувати покриття).

Крім того, від випадкових "гостей" люди радять саморобні пастки - змастіть краї миски маслом, вазеліном і покладіть на дно цукор, крихти печива або налийте в ємність пиво.

Вибір засобу від тарганів залежить від багатьох факторів, включаючи тип приміщення, ступінь зараження і переваг окремої людини. Щоб ефективно і назавжди позбутися тарганів, незалежно від обраного методу, важливо бути послідовним в боротьбі з цими неприємними комахами.

Вас также могут заинтересовать новости: