Як прибрати з одягу шерсть тварин / фото ua.depositphotos.com

Ті, у кого вдома живе кіт або собака, прекрасно знають, що шерсть на одязі - одвічна проблема, з якою можна довго і абсолютно безуспішно боротися. Проблема навіть не в тому, що одяг потрібно часто чистити, а в тому, що часом ви помічаєте сліди домашнього улюбленця на брюках або светрі буквально за лічені хвилини до виходу з дому, коли вже немає часу переодягатися.

Єдиної відповіді на питання про те, як краще почистити одяг не існує, оскільки все залежить від виду тканини, яка потребує чищення, і виду шерсті тварини. Однак існують кілька дійсно дієвих способів боротьби з шерстю, які допоможуть вам швидко і ефективно привести себе д ладу.

Раніше ми говорили про те, як прибрати катишки з одягу.

Відео дня

Як прибрати собачу шерсть з одягу - липкий ролик

Якщо ви не знаєте, як прибрати шерсть з одягу, почніть з найпростішого - купіть липкий ролик. Цей варіант чищення одягу досить швидкий, простий і дієвий. Єдиний мінус цього способу в тому, що липка стрічка на ролику досить швидко закінчується, і час від часу вам доведеться поповнювати її запаси.

Як прибрати шерсть з одягу в домашніх умовах - волога губка 

Якщо вам терміново потрібно виходити з дому, а вихованець примудрився полежати на вашому светрі - ситуацію може врятувати звичайна губка для миття посуду. Це найпростіший і найбільш бюджетний варіант, але щоб чистка була більш ефективною, губку обов'язково потрібно трохи змочити водою. Залежно від виду тканини, яку ви будете чистити, можна використовувати або м'яку, або жорстку частину губки. 

Головна умова - губка має бути новою та ідеально чистою. Використовувати губку, якою ви вже мили посуд, категорично не можна, оскільки на ній могли залишитися сліди жиру - так ви не тільки не очистите одяг, але й додасте жирні плями.

Як швидко почистити ковдру від шерсті / фото depositphotos.com

Як прибрати котячу шерсть з одягу - пилосос

Це досить популярний спосіб чищення для тих, у кого вдома живуть довгошерсті тварини. Довгу і густу шерсть звичайною губкою зняти з пальто або піджака дуже складно, особливо в період линьки.

А для власників кількох довгошерстих вихованців, питання про те, як краще очистити одяг від шерсті стає справжнім головним болем. В цьому випадку пилосос виконує функцію важкої артилерії. 

Однак врахуйте, що пилосос хоч і швидкий, але не найефективніший засіб чищення. Річ у тім, що якість прибирання буде залежати від ступеня жорсткості щітки, яку ви будете використовувати і потужності двигуна пилососа. Зняти шерсть з одягу за допомогою пластикової насадки для пилососа у вас не вийде. Безумовно, щось приберете, але дрібні волоски все одно залишаться на одязі і після чищення одягу пилососом вам доведеться використати й липкий ролик або мокру губку.

Як зняти шерсть з одягу за допомогою бритви - лайфхак

Це досить простий, але трудомісткий спосіб, оскільки вимагає набагато більше часу, ніж губка та ролик. Чистка одягу бритвою підійде для тих, хто не знає, як прибрати собачу шерсть з одягу, оскільки нещодавно завів вихованця і ще не знайшов свій ідеальний варіант, який підходить під конкретну шерсть.

Однак врахуйте, що чистка одягу бритвою має як плюси, так і мінуси. Плюсом є те, що разом з шерстю ви приберете з одягу і катишки. А ось серйозний мінус полягає в тому, що бритву можна використовувати далеко не на всіх видах тканини, крім того, чистка одягу бритвою - це досить тривалий процес.

Як швидко почистити одяг від собачої шерсті / фото ua.depositphotos.com

Чи можна прибрати шерсть з одягу без підручних засобів-поради

Якщо у вас немає під рукою ані щіток, ані липких роликів, ані пилососа, а ви помітили на собі сліди домашнього вихованця - використовуйте звичайну воду.

Мокрими руками ви цілком зможете прибрати шерсть з одягу. Однак будьте обережні, бо якщо перестараєтеся - ви не тільки почистите одяг, але й неабияк намочите його.

Як прибрати шерсть з одягу при пранні - рекомендації

Найпростіший і дійсно дієвий спосіб - вологі серветки. Завантаживши барабан пральної машинки брудними речами, покладіть туди дві-три вологі серветки та запустіть режим прання. Серветки зберуть з одягу всю котячу шерсть. 

Ще один спосіб відіпрати одяг - використовувати спеціальні серветки "липучки". Такі товари призначені спеціально для чищення одягу від шерсті тварин під час прання. Спосіб не найдешевший, але досить ефективний.

Вас також можуть зацікавити новини: