Очищення горіхів займає багато часу \ фото REUTERS

Горіхи є дуже корисним та поживним перекусом для дорослих та дітей. Однак, щоб почистити кожен горіх, потрібно багато сил та часу.

Розколоти волоський горіх в домашніх умовах дуже просто, ми наведемо вам кілька простих способів, за допомогою яких вам вдасться швидко почистити волоські горіхи і поласувати ними.

Швидко почистити волоський горіх від шкаралупи можна горіхоколом. Затисніть горіх у зубцях горіхокола та натисніть на ручку. Цим способом можна чистити волоські горіхи, не пошкодивши ядро. Саме тому використовуючи горіхокол можна колоти волоські горіхи на продаж.

Відео дня

Другий спосіб швидко очистити горіхи від лушпиння - молоток. Однак попереджаємо, що за такого способу ядро горіха може запросто пошкодитися.

Також очистити волоські горіхи від шкаралупи можна ножем. Просуньте лезо ножа в отвір між шкаралупами і трохи переверніть його. На виході у вас вийде цілісне ядро.

Якщо шкаралупа горіха тверда, то її можна піддати термічній обробці: замочити горіхи в киплячій воді, і після того, як вона охолоне, лушпиння можна буде розколоти виделкою. Ще один спосіб - замочити горіхи в розчині з 2 столових ложок солі та літри води. Горіхи помістити у нього на 30-40 хвилин. Після просушки на тканині розколоти шкаралупу ножем.

Якщо ви не знали, як очистити волоські горіхи в мікрохвильовій печі або духовці, ця порада може стати в нагоді: викладіть горіхи на деко або помістіть в мікрохвильову піч на 15-20 хвилин. Після їх остигання шкаралупа стане крихкою і її стане легко позбутися.

Також очистити горіхи від шкірки можна, поклавши ядра горіха в каструлю, заливши окропом і залишивши на 15 хвилин. У процесі більшість шкірки відстане від ядра горіха сама, а фрагменти, що залишилися, можна прибрати вже руками.

Другий спосіб - ядра горіхів покласти на деко і помістити в розігріту до 200 ° C духовку. Через 15 хвилин дістаньте їх із духовки і потріть руками або просійте на ситі, щоб шкірка відшарувалася.

Вас також можуть зацікавити новини: