Як правильно варити буряк, щоб він був солодким / depositphotos.com

Зазвичай, буряк вариться дуже довго - це знають всі, хто хоч раз в житті робив вінегрет. Однак, є кілька способів, як зварити його швидше, для цього можна скористатися нашими рекомендаціями. УНІАН розповість, як швидко зварити великий буряк для приготування страви.

Раніше ми говорили про те, у чому користь і шкода буряка.

Незалежно від того, який спосіб ви виберете, пам'ятайте, що буряк перед варінням чистити не можна. Також краще вибирати овочі невеликого розміру, з тонкою шкіркою, без ознак гнилі і пошкоджень.

Відео дня

Скільки варити буряк в каструлі на плиті

Якщо ви хочете відварити буряк класичним способом, на це у вас піде 2 години. Візьміть каструлю, налийте в неї холодної води і викладіть овочі. Коли вода закипить, накрийте каструлю кришкою, зменшіть вогонь і залиште на 2 години. Якщо вам хочеться, щоб буряк не втратив яскравий колір, додайте 1\4 л лимонного соку на 1 л води в каструлі.

Другий спосіб - експрес-варка на плиті. Якщо будете варити таким чином, це займе близько 40 хвилин. В такому випадку вам потрібно опустити буряк в уже киплячу воду, додати рослинне масло і не зменшувати вогонь. Після того, як буряк відвариться протягом 30 хвилин, його потрібно різко остудити холодною водою і потримати там 10-15 хвилин. Перепад температури охолодить овоч і дозволить йому дійти до готовності.

Як варити буряк в мультиварці

Залежно від того, якою мультиваркою ви користуєтеся, час варіння буряка буде варіюватися від 40 до 60 хвилин. 

Хороший варіант - приготувати овоч в режимі "Варка на пару", "Тушкування" або "Варіння". Буряк потрібно вимити, покласти на спеціальну решітку в мультиварці, а на дно чаші налити води. Закрити мультиварку, встановити режим пароварки і забути про буряк на 40 хвилин. Якщо по закінчення зазначеного часу буряк жорсткий, то включіть прилад ще на 20 хвилин.

Як варити м'який буряк в духовці або мікрохвильовці

У духовці у вас вийде приготувати буряк за 20-25 хвилин. Буряк вимийте, обсушіть, змастіть олією і оберніть кожен овоч у фольгу. Потім викладіть буряк на деко і запікайте при 190°С 20 хвилин. 

В мікрохвильовці буряк вариться недовго - в мікрохвильовках з потужністю 1 000 і більше ват буряк звариться за 8-10 хвилин. Буряк вимити, викласти на скляну тарілку, по краях залишаючи великі коренеплоди, а в центр поклавши маленькі. На дно ємності вилити 3 ст.л води, а овочі накрити спеціальною кришкою для мікрохвильовки. Якщо хочете ще більше збільшити час приготування буряка, викладіть його в поліетиленовий мішок і зав'яжіть його - тоді кришка вам не буде потрібна.

Вас також можуть зацікавити новини: